De dames van Girls on Fire geven een feestje

De dames van Girls on Fire geven een feestje

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen maandagavond was de première van Girls on Fire in theater de Meerse in Hoofddorp.

Na het overdonderende succes van de theaterreeks ‘Opvliegers’ komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman met het leukste feel-good concert van het seizoen! Een show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen zoals ‘I’m Every Woman’, ‘Respect’, ‘Girls Just Wanna Have Fun’ en ‘Telkens weer’, afgewisseld met hun zeer herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen.

Want hoe 50 zijn deze vrouwen eigenlijk? Hoe houden deze carrièremoeders het vol in ‘a men’s world’? Is het waar dat de altijd positieve Antje last heeft van moodswings? Wat maakt Joanne zo’n hippe oma en is het waar dat Hilke worstelt met haar corrigerend ondergoed? Nooit gaven deze drie dames zich zo bloot.

Vanaf het eerste moment zie en hoor je dat de drie er echt zin in hebben. Ze stralen en brengen de ene na het andere bekende nummer, wat luidkeels mee gezongen kan en mag worden door het publiek. Grote hits worden afgewisseld met leuke herkenbare verhalen over de overgang. Ook leggen de dames ons nog even uit hoe hun namen nu werkelijk uitgesproken worden. Dit wordt zo komisch gebracht dat de tranen over je wangen lopen van het lachen. Je mag en kan niet stil zitten en daarom wordt er geregeld gevraagd om de heupen los te maken en lekker mee te dansen. De enkele mannen in de zaal zaten waarschijnlijk met rode oren van wat ze allemaal te horen kregen. Hoe is seks tijdens de overgang, welke kwalen kan je wel of niet hebben. De mannen hebben zeker veel bijgeleerd. De drie dames hadden nog een eigen solo moment, waar ze ieder iets konden vertellen. Joanne kon het uiteraard niet laten om te vertellen dat ze oma is en hoe leuk ze dat wel niet vindt. Ze straalt van enthousiasme en dit werkt heel aanstekelijk. Je zit met een grote glimlach naar deze jolige dame te kijken. Wat een ontzettend leuk mens is het toch. Antje, die we toch wel kennen als stoere dame, kiest voor het tonen van een kwetsbare kant. Ze vertelt over de dood van haar zus en dat greep me echt naar de keel. Je krijgt alleen maar respect voor haar sterke overkomen. Hilke is de komische noot in het geheel, schroomt niet om dingen over haar dochter en man te vertellen. Ze heeft totaal geen gene om in haar corrigerende ondergoed op het podium te staan.

Helaas was het geluid niet altijd goed. De muziek was soms net iets te hard, maar dat deed zeker niet af aan de ontzettend leuke en vermakelijke voorstelling, Ik heb echt een hele leuke avond gehad.

Dus heb je zin om mee te zingen, mee te dansen, en te lachen? Ga dan met je vriendinnen (en beste vriend) naar Opvliegers; Girls on Fire! Hét vriendinnenuitje van het jaar.

Cast: Antje Monteiro, Joanne Telesford, Hilke Bierman  
Regie en script: Joep Onderdelinden
Arrangementen Bas van den Heuvel  
Decorontwerp Marjolein Ettema
Lichtontwerp Coen van der Hoeven
Kostuums Regina Rorije
Choreografie Ivo Chundro, Marjan Hommes

Meer informatie: https://repentertainment.nl/girls-on-fire

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.