‘De Baron van Münchhausen’ bekroond met landelijke theaterprijs

‘De Baron van Münchhausen’ bekroond met landelijke theaterprijs

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft bekendgemaakt dat De Baron van Münchhausen van Theater Sonnevanck en DIEHELEDING een Zilveren Krekel 2022 heeft gewonnen in de categorie ‘Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie’. Daarmee is de voorstelling genomineerd voor de Gouden Krekel, de belangrijkste landelijke prijs voor een jeugdtheatervoorstelling. De Gouden Krekel wordt uitgereikt op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater, de ‘Oscaravond’ van het Nederlands theater.

De Baron van Münchhausen is de eerste voorstelling die Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING samen maken. Het collectief bestaat uit Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie). Voor De Baron van Münchhausen schreven ze nieuwe teksten en produceerden ze nieuwe muziek.

De bekroning van De Baron van Münchhausen betekent de elfde Zilveren Krekel voor Theater Sonnevanck in de afgelopen 10 jaar, een unicum in het Nederlandse jeugdtheater. Met Bromance (2016) en Princess (2018) – beide coproducties met Toneelgroep Oostpool – won Sonnevanck eerder de Gouden Krekel.

Winnaars Zilveren Krekel 2022

Er zijn vijf voorstellingen bekroond met een Zilveren Krekel in de categorie ‘Meest Indrukwekkende Productie’ en daarmee genomineerd voor de Gouden Krekel. Naast De Baron van Münchhausen (7+) zijn dat Birds (12+) van DOX, BullyBully (3+) van MAAS theater en dans, Hold Your Horses (14+) van De Dansers en Trojan Wars (14+) van HNTjong/Het Nationale Theater.

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 11 september aanstaande reikt de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) de belangrijkste toneelprijzen uit, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste mannelijke en beste vrouwelijke hoofdrol. Voor bijzondere prestaties in het jeugdtheater worden de Krekels uitgereikt.

De Baron van Münchhausen

De Baron van Münchhausen (7+) speelde van 11 februari t/m 29 maart 2022 in theaters in Nederland en België. Een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje? Meer informatie:

https://www.sonnevanck.nl/voorstelling/de-baron-van-munchhausen

Credits

Tekst, muziek & spel: DIEHELEDING – Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie) | Decor & kostuums: Sanne Oostervink | Dramaturgie: Daniël van Klaveren | Lichtontwerp: Tim van ’t Hof | Techniek: Erik Maes en Edwin Mol | Decorbouw: Jeroen van Terheijden

Theater Sonnevanck maakt nieuw, professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden we de verbeeldingskracht wakker. Sonnevanck speelt voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassen in het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Theater Sonnevanck is een van de jeugdtheatergezelschappen in de landelijke Basisinfrastructuur (BIS).

DIEHELEDING is een hiphop-theatercollectief dat samen bouwt aan muziektheater. Zij maken voorstellingen met als voornaamste genre hiphop, waarbij ze eigen teksten schrijven en eigen muziek produceren. Door hun persoonlijke kijk op thema’s en oude verhalen maken zij voorstellingen voor iedereen, met altijd één been in de (theater)geschiedenis en een ander been in de hedendaagse (muziek)cultuur.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.