De Balie & NKK maken klimaatverandering tastbaar in De Ark van Noach

Noach krijgt dit jaar wéér de opdracht om een ark te bouwen om de mensheid te redden van de aanstaande apocalyps. Hij twijfelt, heeft het nog wel zin? Is hij, na ál die jaren, nog wel de aangewezen persoon om de ark te bouwen? En moet de mensheid niet gewoon eens op de blaren zitten? 

Van 7 t/m 14 september slaan De Balie, Nederlands Kamkerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ de handen ineen voor de grand opening van het culturele seizoen: De Ark van Noach. In een muzikaal en theatraal spektakel wordt klimaatverandering – en onze rol als consument daarin – invoelbaar gemaakt door muziek die speciaal door veelbelovende jonge componisten voor deze avond geschreven is. Hoe klinkt een stijgende zeespiegel? En wat is het geluid van een opstijgend vliegtuig? Naast muziek en theater worden deze avonden opgeluisterd met lezingen door prominente figuren uit het milieu- en klimaatdebat, zoals oud-minister van Milieubeheer Jacqueline Cramer en columnist Erdal Balci.  

Aan de hand van een script van Eddy Terstall speelt Cees Geel de rol van Noach en neemt hij het publiek mee in een avond met muziek, prikkelende lezingen en momenten voor reflectie. Alle archetypen van het debat over klimaat en consumentisme de revue: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist.

“Muziek is de podiumkunst die het meest direct tot het gevoel spreekt. Mensen stellen zich door muziek makkelijker open voor eigen én andermans ideeën. Vanavond maken we klimaatproblematiek invoelbaar.” – Yoeri Albrecht (directeur De Balie en regisseur De Ark van Noach)

Na de première in Amsterdam gaat De Ark van Noach op tournee: 

Speellijst
7   september 2019 20:15, Muziekgebouw aan ’t IJ – Amsterdam | Sprekers: Jacqueline Cramer & Erdal Balci
9   september 2019 20:00, TivoliVredenburg – Utrecht | Sprekers: Claudy Jongstra & Erdal Balci 
12 september 2019 20:00, Grote Kerk – Enschede | Sprekers: Ingrid Visseren & Erdal Balci 
14 september 2019 20:15, Nieuwe Kerk – Den Haag | Sprekers: Faiza Oulahsen & Erdal Balci 

FOTO: (C) Zsarà Grünfeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.