De allereerste echte TikTokshow, Social Squad, in de Nederlandse theaters.

De allereerste echte TikTokshow, Social Squad, in de Nederlandse theaters.

Voor het eerst is er een volledig op TikTok gebaseerde voorstelling in de theaters te zien.

Komend seizoen gaan drie van de bekendste TikTokkers, Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren, touren met een show, genaamd, Social Squad. Deze drie getalenteerde creators, met hun bij elkaar opgeteld meer dan twee miljoen volgers, gaan op 12 oktober in première. Ze zijn te zien t/m begin maart 2024 door het hele land.

De voorstelling is ontstaan vanuit de wens van de theaters, die heel moeilijk de doelgroep 8-14 weten te bereiken. Zo ontstond het idee om de tijd die deze kids op het populaire medium TikTok doorbrengen op hun telefoon in te ruilen voor hetzelfde, maar dan in het theater.

BazarMedia, de producent van o.a. Het Feest van Tante Rita en Zin in Zappelin Live, bedacht samen met regisseur Nick Fleuren, een concept waarin alle onderwerpen, trends, tips, tricks, sketches, bloopers, do’s en don’ts, liedjes en dansjes van TikTok samenkomen op het toneel. Nick: ‘Het idee bleek uniek en op onze, specifieke manier niet eerder gedaan. Het publiek zal verrast worden op vele fronten’.

‘De casting was een lang, maar belangrijk proces’, aldus producent Arnan Samson. ‘Je kan niet zomaar elke willekeurige online creator een volledige voorstelling laten spelen, met alle disciplines die daarbij horen. Deze drie talenten kunnen dat wel en bezitten alles om het publiek mee te nemen naar hun eigen unieke wereld.’

Social Squad is een veilige, humoristische, interactieve en muzikale voorstelling, inclusief een meet en greet na afloop.

Anique (1 miljoen volgers): ‘een droom gaat in vervulling. Niet alleen ga ik mijn volgers live ontmoeten, maar ik mag zingen, dansen, spelen, grappen uithalen, verhalen vertellen en neem het publiek mee op de reis die ik dagelijks afleg als TikTok-creator’.

Social Squad is te zien vanaf 29 september 2023 door heel Nederland. Kijk op www.bazarmedia.nl voor de gehele speellijst of volg het eigen TikTok-account: https://www.tiktok.com/@socialsquadnl .

Over de makers
BazarMedia is tevens producent van Het Feest van Tante Rita, de musical en de gelijknamige gouden film met Edsilia Rombley en Najib Amhali in de hoofdrol. Het Feest van Tante Rita, de musical is ook komend theaterseizoen nog te zien, naast Social Squad en Zin in Zappelin Live.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.