De 7e editie van het Shimmy Shake Festival gaat door!

De 7e editie van het Shimmy Shake Festival gaat door!

Shimmy Shake Festival is verheugd om te melden, dat de 7e editie van het festival – geheel coronaproof – door kan gaan.

Van 6 t/m 8 november vindt het internationale Shimmy Shake Festival plaats, voor het eerst in het culturele hart van Rotterdam! Op de nieuwe locatie, TR Witte de Witte theater, krijgt het publiek de kans om een weekend lang kleurrijke shows en workshops te beleven. Tijdens de Galashow op zaterdag danst de crème de la crème van de (inter)nationale fusion wereld, met Nederlands toptalent Tjarda van Straten, Nakari (AUS), Vesna Zorman & Ambrosia (SLO) en Eliana Hofmann (DE), van wie verschillende ook workshops geven. Op zondag worden bijzondere nieuwe en bekende talenten gepresenteerd in de Matinee Mash-Up en kan men dansstijlen als Bachata en Bollywood uitproberen.

Op dit moment zoeken wij nog naar de beste manier om het gratis fusion dans- en muziekprogramma, de jaarlijkse expertmeetings en lezingen coronaproof te organiseren.

Fusion Belly Dance is een relatief nieuw dansgenre dat wereldwijd steeds meer populariteit geniet. Oriëntaalse dans vormt de basis, gemixt met uiteenlopende stijlen als Hiphop, Jazz, Indiase dans, Flamenco en meer. In deze moderne, transculturele dansvorm staat bovendien de kracht van het vrouwelijke lichaam en haar sensuele manier van bewegen centraal. Dansers gebruiken hun persoonlijke verhalen en kiezen hun eigen muziek en choreografie, make-up en kostuums, om een uiterst fantasierijke en indrukwekkende dansvorm te creëren.

Over Shimmy Shake

Shimmy Shake ontwikkelt en organiseert gedurende het hele jaar activiteiten die zijn gericht op talentbevordering en kennisuitwisseling binnen de (inter)nationale community van Fusion Belly Dance. In de aanloop naar het festival houden wij o.a. een talent coaching traject in vijf steden: Zutphen, Rott

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.