Darren van der Lek binnenkort te zien als Heer Farquaad in Shrek de Musical

Darren van der Lek binnenkort te zien als Heer Farquaad in Shrek de Musical

De voorbereidingen voor Shrek de Musical zijn in volle gang en Van Hoorne Studios kan niet wachten om
musicalliefhebbers te betoveren met het verhaal van Shrek. Met trots kondigen zij nu aan dat Darren van der Lek onderdeel zal zijn van de veelbelovende cast. Hij zal de rol van Heer Farquaad gaan spelen, de koning van het rijk Duloc nabij het moeras van Shrek. Met deze aankondiging is de hoofdcast van Shrek de Musical bekend welke naast Darren bestaat uit René van Kooten (Shrek), Linda Verstraten (Fiona) en Qshans Thode (Ezel).

Darren van der Lek heeft al in vele musicalproducties gespeeld. Zo was hij te zien in de musical Kinky Boots en verraste hij een groot publiek in zijn rol als Iago in Disney’s Aladdin van Stage Entertainment, wat zelfs leidde tot een nominatie voor de Musical Award van Beste Mannelijke Bijrol. Daarnaast was Darren al eerder onderdeel van producties van Van Hoorne Studios, waaronder “PAW Patrol Live! De Grote Race”. Voor het komende theaterseizoen zal hij de uitdagende rol van Heer Farquaad op zich nemen. “Ik verheug mij enorm om de rol van Heer Farquaad te mogen vertolken. Een rol die me letterlijk en figuurlijk op mijn knieën brengt! Het is een geweldige uitdaging om deze slechterik te gaan spelen
en ik kijk er naar uit om samen met de cast dit verhaal tot leven te brengen,” aldus Darren van der Lek.

In zijn vertolking van Heer Farquaad zal Darren het publiek meenemen naar koninkrijk Duloc, het rijk nabij het moeras van Shrek. In zijn streven naar perfectie, verband Heer Farquaad alle buitenbeentjes uit zijn rijk en stuurt ze naar het moeras van Shrek. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden.

Shrek de Musical vindt zijn oorsprong in het geliefde verhaal uit de animatiefilm van Dreamworks. De musical maakte zijn debuut op Broadway in 2008 en heeft sindsdien wereldwijd vele harten gestolen. De voorstelling werd genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en ontving zelfs een Grammy voor Best Musical Show Album. In samenwerking met ALMO en Music Theatre International (MTI), vertegenwoordigers van DreamWorks, zal Van Hoorne Studios het verhaal van Shrek op vernieuwende wijze naar het theater brengen.

Shrek de Musical gaat op tournee door Nederland en België tussen september 2024 en juni 2025, en zal meerdere dagen te bewonderen zijn in middelgrote en grote theaters. De première van de show staat gepland in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024. De ticketverkoop voor de musical start naar verwachting in het voorjaar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.