Dansvoorstelling TRASH LAKE in première

Dansvoorstelling TRASH LAKE in première

Xclusiv Company presenteert TRASH LAKE: een stoere dansvoorstelling over seksuele diversiteit. Een genot om naar te kijken! Op vrijdag 20 januari is de première in Theater Zuidplein, inclusief Trash Talks en Vogue Ball.

Ik ben een mens gemaakt uit liefde, mijn gevoelens zijn puur.

Waarom wanneer ik mezelf omarm, reageert de maatschappij zo zuur!?”

TRASH LAKE is geïnspireerd op muziek, dans en mode uit de clubbing scene. Allerlei dansstijlen – van house tot vogue tot modern – komen voorbij. Spectaculair gemixt met spoken word, videoprojecties en lichteffecten.

TRASH LAKE vertelt het verhaal van een jongeman, The Searcher, die zijn seksuele identiteit als ’n vloek ervaart. In zijn zoektocht naar verbinding en intimiteit leert hij anderen kennen, die net als hij te maken kregen met vooroordelen en taboes. Langzaam maar zeker komt The Searcher in het reine met zichzelf en zijn omgeving.

De personages en perspectieven in TRASH LAKE zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen: acht personen werden geïnterviewd over de ontwikkeling van hun seksualiteit. Wat door de één als privé wordt gezien, is voor de ander juist dé manier om zich openlijk te uiten en andersom. Maar wie verder kijkt, ontdekt verrassende overeenkomsten.

De boodschap van TRASH LAKE is: jouw seksualiteit én die van de ander mag er zijn!

…………………….

Première TRASH LAKE vrijdag 20 januari in Theater Zuidplein. Inclusief Trash Talks, Vogue Ball en Afterparty in samenwerking met Chicks And The City en de (Rotterdamse) Ballroom community.

Een feestelijke avond in het Rotterdamse Theater Zuidplein. De avond start om 19:00 uur met de Trash Talks: founder en directeur van Chicks And The City Natasja Morales gaat met drie gasten in gesprek over hun seksuele identiteit en hoe vrij/onvrij ze zich daarin voelen. De opnames worden gebruikt voor een driedelige podcast, die via Chicks And The City uitgezonden zal worden.

Om 20:30 uur speelt TRASH LAKE in de grote zaal van het theater tot 21:30 uur.

Daarna begint het TRASH LAKE Ball: een viering van seksuele- en artistieke diversiteit in samenwerking met de Rotterdamse Ballroom scene. Er zijn vier categorieën, per categorie strijden de deelnemers om winst van € 100: OTA Best Dressed, Shake That Ass, OTA Sex Siren en OTA Performance.

Categorie 1 & 2 zijn voor iedereen toegankelijk. Voor categorie 3 & 4 geldt dat alleen dansers uit de ballroom scene mogen deelnemen. ⁠

Het ball mondt uit in een afterparty, waar gedanst kan worden op de vrolijke tunes van DJ Stayfun.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.xccc.nl/trashlake of Instagram @xclusivcompany.

…………………..

Cast & Credits

Gezelschap: Xclusiv Company

Dansers: Parish van Drongelen, Sevda Akin, Djinti Sullivan, Tamblyn Baal, Bengt Range, Jordy Jansen, Morena Stüger

Concept & regie: Jason R. Jeandor, Sibe Kokke

Zakelijke leiding: Osman Batal

Choreografie: Louis Alves, Robeathy Daniël, Miila Kaarina i.s.m. de dansers

Repetitor: Mohamed Naaleye

Visual artist & licht: Sibe Kokke

Techniek & licht: Pablo Störmann

Muziek: Walvisnest

Zangeres: Sanne Monster

Spoken word: Kain Slim

Kostuums: Dair Design

Decor: Jeroen Molenaar

Productie medewerker: Morena Stüger

PR & Marketing: Bertil Beekmans

Interviewers: Eunice Frijde, Tessel ten Zweege, Jaime Donata en Caspar Pisters (in samenwerking met www.whatabouttom.nl)

Spoken word teksten: Kain Slim, Jason R. Jeandor

Over Xclusiv Company

Xclusiv Company is een Rotterdams dansgezelschap met roots in de hiphop, clubbing en ballroom cultuur. We maken theatervoorstellingen die kunstzinnig én street-credible, betekenisvol én entertainend zijn. Waarin we persoonlijke verhalen uit onze omgeving tot leven brengen met dans, muziek, woordkunst en visuele kunst. II www.xccc.nl

FOTO:©ReImagination

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.