Dansend de Kerst door met A Christmas Carol

Dansend de Kerst door met A Christmas Carol

Recensie: Stephan Markus

Ook dit jaar is het Zuiderstrandtheater in Den Haag is het decor voor de dansvoorstelling van het jaar: a Christmas Carol. Het welbekende Kerstverhaal van Charles Dickens is door componist Car l Davis bewerkt tot een schitterende balletvoorstelling. Deze keer gebracht door stadsgezelschap De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest. Bij binnenkomst lijkt het er echter nog niet op dat we zo een mooie voorstelling gaan zien. Het ziet er eerder naar uit dat er een orkestrepetitie plaatsvindt. Op het toneel wijst ook niets erop dat er iets staat te gebeuren, het is een kaal toneel waarop alles backstage te zien is.

Maar dan, klokslag twee uur dooft het licht en wordt het werkelijkheid. Het decor zakt en het publiek waant zich direct in de tijd van Scrooge, de gierige vrek die voor niemand een aardig woordje of een zakcentje over heeft. Wanneer Scrooge midden in de nacht geconfronteerd wordt met schimmen uit zijn verleden, wordt hij zich bewust van zijn hebberigheid en wat de gevolgen ervan zijn. Dit mooie verhaal wordt gebracht met geweldige zang en dans. Thom Stuart en Rinus Sprong zijn erin geslaagd om te verrassen met een gloednieuwe choreografie.

De gehele cast, bestaande uit ruim tachtig dansers van jong tot oud, danst de sterren van de hemel en geeft je een gevoel van warmte en genegenheid. Wanneer dat kleine ventje probeert of het ijs sterk genoeg is, wil je spontaan zelf ook de schaatsen onderbinden.

Kerst in Den Haag met een fijne boodschap; een béétje liefde voor elkaar kan nooit kwaad. De traditie van De Dutch Don’t Dance Division om mensen een warm kerst gevoel te geven is wederom geslaagd. De cast zorgt er samen met het, live spelende, residentieorkest voor dat het ook deze Kerst weer voelt als thuiskomen in Den Haag. Zo hebben we ook dit jaar weer een warme en liefdevolle Kerst!

FOTO: © Menno van der Meer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.