Daan Schuurmans terug in het theater| Terugkeer van succesvol Demonen

Daan Schuurmans terug in het theater| Terugkeer van succesvol Demonen

Vanaf 19 september is Daan Schuurmans weer te zien in de Nederlandse theaters. Toneelgroep Oostpool begint het nieuwe theaterseizoen met een herneming van de succesvolle voorstelling Demonen. Voor Schuurmans vormt Demonen zijn tijdelijke terugkeer in het theater. Samen met Astrid van Eck (genomineerde Theo d’Or 2019), Rick Paul van Mulligen en Kirsten Mulder vormt hij de topcast van dit moderne huiskamerdrama. De voorstelling is in 2016 lovend ontvangen door de pers en kon rekenen op volle zalen. Reden te meer voor Toneelgroep Oostpool om Demonen opnieuw naar de theaters te brengen.

Demonen speelt slechts een maand (van 19 september t/m 12 oktober) in de Nederlandse theaters. De eerste voorstelling is in Huis Oostpool – Arnhem op donderdag 19 september.

Demonen
Demonen, van de beroemde Zweedse toneelschrijver Lars Norén, is een vlijmscherp huiskamerdrama. Wat begint als een spontane borrel met de buren, mondt uit in een chaotische avond waarin onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties de kop op steken. Demonen gaat over een poging een leven lang samen te blijven en te leven met elkaars ‘demon’; de verlangens waar de personages door bezeten zijn.

Topcast
Dit liefdesduel op het podium vraagt om spel op topniveau. Daan Schuurmans vormt samen met Kirsten Mulder, Rick Paul van Mulligen en Astrid van Eck de gedroomde cast. Voor Rick Paul van Mulligen is Demonen voorlopig de laatste voorstelling bij Toneelgroep Oostpool. Astrid van Eck is dit jaar genomineerd voor de Theo d’Or voor haar rol in Het temmen van de feeks van Toneelschuur Producties. De Theo d’Or is de toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol.

Eigentijdse regie
Marcus Azzini regisseert in een eigentijdse regie het gewaagde Demonen. Met mededogen toont Marcus de menselijke balanceer-act van het samenzijn én jezelf ontplooien als individu. Het eigenzinnige en moderne decor van Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek is een prachtige aanvulling op de regie. Marcus Azzini regisseerde afgelopen jaren onder andere de succesvoorstellingen Small Town Boy, People, Places & Things en Allemaal Mensen.

FOTO:©Krista van der Niet fotografie

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.