Daan Boom krijgt hulp van René Froger en Victor Mids bij cabaretvoorstelling

Daan Boom krijgt hulp van René Froger en Victor Mids bij cabaretvoorstelling

In de eerste cabaretvoorstelling van Daan Boom (Streetlab, Maestro, KELDERKLASSE 15) De Eerste, heeft Boom de hulp ingeschakeld van zijn bekende vrienden. Met René Froger heeft Daan een hiphop-plaat opgenomen en Victor Mids hielp hem met zijn illusionisten-act. Van 3 oktober 2019 t/m 7 april 2020 is Boom in de theaters te zien met zijn voorstelling De Eerste.

Daan vroeg illusionist Victor Mids hem bij te staan bij zijn illusionisten-act. “Ik stuurde Victor een appje met de vraag of hij me wilde helpen, met de kanttekening dat het ook flink mis mag gaan. Dat vond hij wel lache.” Daan heeft altijd al een fascinatie gehad voor illusionisten. Met name de windmachines, de choreografie, de opzwepende muziek en de glitterblouses. “Je wilt toch een keer voelen hoe dat is.”, aldus Daan.

René Froger
Omdat Boom de wens heeft om rapper te worden, had hij René Froger nodig voor het maken van zijn eerste hiphop-plaat. “Als ik rapper wil worden heb ik wel cloud nodig, zoals dat heet. Daarom wilde ik graag een featuring met René.” Aldus Boom. Dus belde hij hem op “Vooruit dan maar weer.” reageerde René.
De twee namen een clip op die in de theatervoorstelling te zien zal zijn. “Die man heeft zoveel zelfspot, we hebben ons suf gelachen tijdens de opnames.” Aldus Daan Boom. De twee hebben elkaar leren kennen via het programma Maestro en hebben sindsdien een paar keer samengewerkt. Zo traden Streetlab en René Froger op als boyband op een platte kar in Soest en stonden ze samen in Ahoy Rotterdam. 

De Eerste
In zijn voorstelling De Eerste gaat Boom teveel dingen doen: zingen, verhalen vertellen, dansen, de illusionist uithangen, rappen en piano spelen. Het is een zoektocht van een millennial, in een tijd waarin er een stortvloed aan informatie op ons afkomt. In deze wereld vol ogen, en tegelijkertijd mogelijkheden, probeert Boom zich staande te houden met alle gevolgen van dien.

Vanaf 3 oktober start de tour van De Eerste.

Foto: Corné van der Stelt

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.