Culturele winter vol verhalen in Zwolle

Culturele winter vol verhalen in Zwolle

ZWOLLE – Geholpen door een paar Witte Wieven hebben wethouder binnenstad, René de Heer, en bestuurslid van het ZwolleFonds en directeur Zwolse Theaters, Rob Zuidema, maandag 13 december de aftrap verricht van Winter in Zwolle: wij nemen je mee!

Op het bordes van het Stadhuis, met Rudolf The Reindeer en de Witte Wieven als lichtend middelpunt, werd  stilgestaan bij een bijzondere winter in Zwolle. Winter in Zwolle is ontstaan als samenwerking tussen de gemeente Zwolle, ZwolleFonds, Zwolle Unlimited en Zwolle Marketing. Ondanks Corona is er nog heel veel wèl mogelijk in Zwolle deze winter. Dat wilden de ondernemers van de binnenstad, de gemeente én de cultuurmakers van de stad benadrukken. Daarom is er nu een veilig cultureel aanbod en is er alles aan gedaan om veel sfeer aan te brengen in de Zwolse straten. De ondernemers hebben de straten en pleinen prachtig aangelicht. De winkels zijn sfeervol gedecoreerd en ook de musea, cafés en restaurants verwelkomen de bezoeker van harte. 

Culturele winter vol verhalen 
De winter in Zwolle staat in het teken van verhalen. Het is tijd voor de fantasie, voor helden en sprookjes, voor wegdromen naar andere werelden met de gastvrije stad als decor. Met vijf gloednieuwe, theatrale en griezelige audiotours en een sprookjesfestival laten de ondernemers, de gemeente en de cultuurmakers de bezoeker de stad van een andere kant ontdekken.

Theatrale en griezelige audiotours 
Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft zich in deze Coronaperiode toegelegd op het produceren van theatrale audiotours en maakte speciaal voor de winter een aantal nieuwe. De bezoeker kan zo een wandeling langs eeuwenoude stegen en glinsterende grachten combineren met een griezeltocht over de Germaanse sage de Witte Wieven, een Midwinterspooktocht of een puzzelgriezeltour naar het sprookje Het meisje zonder handen. Het is een veilige manier om met vrienden, familie of alleen, tóch te genieten van kunst en cultuur. 

Lichtbeeldenroutes
Twee nieuwe audiotours werden speciaal gemaakt bij de lichtbeeldenroutes van het ZwolleFonds. De ondernemers bieden die aan aan het publiek om de stad aantrekkelijk te maken. Het ontroerende kindersprookje ‘De Dennenboom die groot wilde zijn’ is speciaal voor families met kinderen gemaakt. De heldensage ‘De Bloedende zwaan’ is er voor de volwassenen. Gemarkeerd door de enorme lichtbeelden vormen deze twee audiotours een heerlijke invulling van een winterse vrije dag. De lichtbeelden zijn ook te bezoeken zonder audiotour.

Sprookjesfestival in het theater
De Zwolse Theaters organiseren in de kerstvakantie het Sprookjesfestival. Een evenement vol voorstellingen en sprookjesactiviteiten voor kinderen en voor volwassenen met een jong hart. De bezoeker wordt uitgenodigd, mee op reis te gaan met ‘De kleine prins’ of met ‘Sneeuwwitje’, op haar vlucht naar de zeven dwergen. Ook hier is op een Corona-veilige manier een kerstvakantie vol magie gecreëerd. 

Audiotours – vanaf 18 december – www.zwolleunlimited.nl/audiotours  
Sprookjesfestival – 28 t/m 30 december – www.zwolsetheaters.nl/sprookjesfestival
Lichtbeeldenroute – van 13 december tot 22 januari – www.lichtbeeldenroute.nl – De folder met de lichtbeeldenroute en de audiotours is gratis af te halen bij de Toeristische Informatiepunten in Waanders in de Broeren en het Zwolse Balletjeshuis. 
Meer winter in Zwolle: www.visitzwolle.com/winter

FOTO: © Peter Dennekamp

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.