Cultureel entrepreneur Arthur Pronk ontvangt eerste Jacques Senf Prijs

Op dinsdag 20 december wordt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de allereerste Jacques Senf Prijs uitgereikt. De Jacques Senf Prijs is een prijs voor creatieve en innovatieve Haagse cultureel ondernemers, geïnitieerd door zes Haagse theaters. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de Haagse theaters en kent de prijs tweejaarlijks toe. Cultureel entrepreneur Arthur Pronk ontvangt uit handen van Jacques Senf de prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 12.500. Pronk is directeur van de Haagse festivalorganisatie LIFE I LIVE BV en mede-eigenaar van PROOOST BV; de Haagse spin in het web bij de organisatie van evenementen in opdracht.

Arthur Pronk is cultureel ondernemer, organisator en marketeer in regio Den Haag. Hij organiseert onder meer het Embassy Festival, een culturele wereldreis met muziek, dans, theater en een culinaire fijn proeverij met hapjes en drankjes uit alle windstreken. Aan de vooravond van Koningsdag organiseert Pronk jaarlijks THE LIVE I LIVE, het grootschalige muziekfestival in het hart van de Hofstad dat inmiddels landelijk bekend staat als luilekkerland voor muzikale avonturiers en culturele fijnproevers. Daarnaast is hij aanjager van de website www.thelifeilive.nl. Dit inspiratieplatform biedt naast festivalinformatie over THE LIFE I LIVE ook verhalen over culturele activiteiten, collega festivals en concerten om zo de culturele sector in Den Haag een extra stimulans te geven.   

De Jacques Senf Prijs is een initiatief van zes Haagse theaters: de Koninklijke Schouwburg, het Zuiderstrandtheater, Theater aan het Spui, Diligentia/Theater Pepijn, het Nationale Toneel en AFAS Circustheater. De prijs is in het leven geroepen ter ere van Senfs grote verdiensten voor de podiumkunsten in Den Haag. 

Jacques Senf was onder meer manager van Golden Earring, grondlegger van Den Haag Beatstad en Theater van de Lach met John Lanting. Tevens produceerde hij de legendarische voorstelling Het Dagboek van Anne Frank met o.a. Jeroen Krabbé en Liefdesbrieven met Paul van Vliet en Anne-Wil Blankers. De voorstelling Liefdesbrieven werd bekroond met Den Haag Marketing Promotieprijs.  In 1985 richtte hij Senf Theaterpartners op, waarmee hij als impresario verantwoordelijk was voor theater- en concertsuccessen van o.a. BZN, Boudewijn de Groot en Frans Bauer. Ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur in 2010, maakte fotograaf Koos Breukel een portret van Senf dat in de eregalerij van de Koninklijke Schouwburg tentoongesteld is. Inmiddels is Senf Theaterpartners uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de theaterbranche op het gebied van tourneeplanning. 

De uitreiking van de Jacques Senf Prijs vindt plaats op dinsdag 20 december, om 17.30u in de Koninklijke Schouwburg. Aansluitend is de première van de toneelvoorstelling De Vader, met o.a. Hans Croiset en Johanna ter Steege, in regie van Gijs de Lange. De Vader is productie van Senf Theaterpartners in samenwerking met Kik Productions.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.