Consument heeft weer vertrouwen in TINA

Consument heeft weer vertrouwen in TINA

Repetities coronaproof versie TINA zijn gestart

Onlangs maakte producent Stage Entertainment bekend dat  TINA – De Tina Turner Musical per 1 november coronaproof terugkeert naar het Beatrix Theater in Utrecht. Inmiddels zijn al meer dan 30.000 vouchers verzilverd en is de reguliere kaartverkoop ook succesvol van start gegaan. De maand november is reeds uitverkocht, maakte Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland vandaag bekend bij de start van de repetities voor de coronaproof versie van TINA. De voorstelling over het leven van Tina Turner zal haar originele vorm behouden, met een aantal noodzakelijke aanpassingen, om ervoor te kunnen zorgen dat aan de protocolvereisten wordt voldaan, zonder dat dit van invloed zal zijn op de inhoud en kwaliteit van de productie. Vanwege die aanpassingen zal de cast opnieuw moeten repeteren. Albert Verlinde: “Het doet me ongelofelijk goed om deze geweldige cast weer in actie te zien. De komende twee maanden wordt elke scène kritisch bekeken, om het voor de acteurs, musici en medewerkers achter de schermen zo veilig mogelijk te maken. We vinden het heel belangrijk dat iedereen veilig is en zich veilig voelt. Dit doen we allemaal volgens de geldende RIVM richtlijnen en in nauwe samenwerking met het internationale creatieve team”. 
Aanpassingen in het theater
Om het publiek coronaproof de voorstelling te laten bekijken, worden er ook in het Beatrix Theater Utrecht verschillende aanpassingen gedaan. Zo zullen er maximaal 450 stoelen (een derde van de zaalcapaciteit) worden gebruikt om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Ook zullen bezoekers via speciale ingangen naar binnen en naar buiten worden gelaten en wordt de horeca in de foyers aangepast.
Nyassa Alberta
Ook hoofdrolspeelster Nyassa Alberta is blij met de start van de repetities: “Eindelijk kunnen we deze fantastische voorstelling weer voor het publiek gaan spelen, ik kan niet wachten! Omdat we een half jaar niet hebben gespeeld, is het fijn dat we genoeg tijd hebben om te repeteren. Gelukkig vallen wij als acteurs onder de contactberoepen, dus met spelen hoeven we geen anderhalve meter afstand te houden, maar als we zingen moeten we deze afstand wel bewaren en dat vergt de nodige aanpassingen”.
Over TINA – De Tina Turner Musical
TINA – De Tina Turner Musical is een productie van Stage Entertainment en werd in samenwerking met Tina Turner geproduceerd. De musical vertelt het levensverhaal van Tina Turner, die van klein meisje uit Nutbush, Tennessee opgroeide tot de ‘Queen of Rock ’n Roll’. De musical ging in 2018 in première in Londen en opende daarna ook in Hamburg en op Broadway. De Nederlandse versie ging op 9 februari in première, maar moest in maart alweer stoppen. De Nederlandse productie is de eerste van de vier die weer gaat spelen sinds het coronavirus wereldwijd de theaterindustrie stillegde.  TINA – De Tina Turner Musical is vanaf 1 november weer te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en zal op 8 november opnieuw in première gaan.

FOTO: ©Annemieke van der Togt

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.