Con Brio speelt uitstekende Young Frankenstein

Con Brio speelt uitstekende Young Frankenstein

Tekst en foto’s: Stephan Markus

De afgelopen jaren maakte de vereniging naam met musicals als Peter Pan, Shrek en De 3 Musketiers. Met The Wiz sleepte ze zelfs een Amateur Musical Award-nominatie in de wacht. Dit jaar voert het gevarieerde amateurgezelschap, als tweede vereniging in Nederland, de productie Young Frankenstein op, onder muzikale begeleiding van Theaterorkest Brabant.

In de humoristische musical, van de makers van Broadwayhit The Producers, ontrafelt Frederick Frankenstein zijn familiegeschiedenis. Een merkwaardige huishoudster, misvormde knecht en sexy dame blijken dé hulp te zijn om het levenswerk van zijn overleden grootvader voort te zetten. De Transsylvanen zitten hier daarentegen niet op te wachten, nu de rust is wedergekeerd. Brengt dit bloedstollend avontuur een nieuw monster tot leven? Ontdek het geheim van Frankenstein. In deze hilarische Broadwaymusical van komedielegende Mel Brooks verlaat Frederick Frankenstein zijn verloofde om diens familiegeschiedenis te ontrafelen in Transsylvanië. Een merkwaardige huishoudster, misvormde knecht en sexy dame blijken dé hulp te zijn om grootvaders levenswerk voort te zetten. De dorpsbewoners zitten hier echter niet op te wachten nu de rust is wedergekeerd. Brengt dit bloedstollend avontuur een nieuw monster tot leven? Als dat maar goed gaat!


En het ging goed! In Theater de Bussel in Oosterhout worden we meegezogen in het verhaal van Frederick Frankenstein die op onderzoek gaat naar zijn geschiedenis. Onder begeleiding van een heus live orkest, Theater Orkest Brabant, opgericht in 2017 met als doel het bevorderen van de amateurkunst in Brabantse theaters , zien we de geweldige cast van Con Brio op het podium. Met hun geweldige dans en zang houden ze je de gehele voorstelling in hun greep. De, af en toe, dubbelzinnige humor laat het publiek regelmatig bulderen van het lachen. Je kan amper geloven dat je naar een amateurgezelschap zit te kijken.

Young Frankenstein is een waar genot om te zien en te horen!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.