Cirque Mania viert jubileum en komst nieuwe programmeur

Cirque Mania viert jubileum en komst nieuwe programmeur

Vier dagen experimenteel circustheater in Korzo

Cirque Mania is dit jaar terug in Korzo voor de vijftiende editie. Hét festival voor experimenteel circus theater viert dit jubileum met vier dagen festival, van 23 tot 26 maart. Zes jaar geleden organiseerde Korzo het allereerste Cirque Mania-weekend om een plek te bieden aan de ontwikkelingen in het opkomende circustheater. Het festival toont dat circus veel meer is dan een rode tent en een clown. Inmiddels is Cirque Mania niet meer weg te denken uit Korzo en is het de plek om nieuw en spannend circustheater te ontdekken in Den Haag, voor jong en oud.

Nieuwe programmeur met Mirjam Zwanenburg

Met Mirjam Zwanenburg heeft Cirque Mania een nieuwe programmeur in huis. Zwanenburg werkt al sinds 2021 voor Korzo als producent en programmeert deze vijftiende editie samen met Daphne van Iperen. De volgende editie zal zij helemaal zelf programmeren. ‘Deze jubileumeditie blikken we met een expositie terug op de fantastische voorstellingen die we de afgelopen jaren gezien hebben,’ aldus Zwanenburg. ‘En natuurlijk bieden we ook spannende, nieuwe voorstellingen van onder andere Post uit Hessdalen en Monki. Het belooft een festival te worden met een optimistische kijk, vol jong talent.’

Van een idealistische acrobaat tot rondvliegende botsballen

Die optimistische kijk komt het best naar voren in de voorstelling Niks Nieuws van Monki (Benjamin Kuitenbrouwer). Zwaaiend tussen vier palen twijfelt Monki openlijk over optimisme en idealen. Een fysieke en intieme voorstelling met theater, livemuziek en circus, waarin moodswings de sfeer bepalen.

FamiliarFaces-Surface-2-JostijnLigtvoetFotografie.jpg

Gezelschap Post uit Hessdalen zorgt met Man Strikes Back ongetwijfeld voor een ander hoogtepunt. Jongleur Stijn Grupping jongleert in deze voorstelling met botsballen, terwijl muzikant Frederik Meulyzer het ritme oppakt met zijn drums. Het lijkt een gelijk opgaande dans, maar mondt uit in een strijd tussen mens en machine. Tijdens Surface voelt het publiek geheid nattigheid: in deze voorstelling van gezelschap Familiar Faces vult het podium zich langzaam met water. Vier acrobaten spelen verder op een vloer die steeds gladder wordt en tonen daarmee hoe we ons als mens verhouden tot de natuur.

Het volledige programma voor Cirque Mania – met in totaal zeven voorstellingen – is te vinden op de website van Korzo. Het festival vindt plaats van donderdag 23 maart tot en met zondag 26 maart en de kaartverkoop is nu gestart.  

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.