Cirque Éloize;  eigentijds circus

Cirque Éloize; eigentijds circus

Recensie: Marielle Hoexum

Deze zomer is het spektakelcircus iD van het befaamde Canadese gezelschap Cirque Éloize een maand lang te zien in Koninklijk Theater Carré.

iD van Cirque Éloize ging zes jaar geleden in première in Montreal, Canada. Inmiddels is de show in meer dan 23 landen opgevoerd en door ruim 1 miljoen mensen bezocht. Van 24 juni tot en met 19 juli strijkt het gezelschap neer in Koninklijk Theater Carré. Naast trialbiking, komen er vele andere spectaculaire, maar ook ontroerende acts voorbij in iD. De veertien jonge topartiesten laten gedurende negentig minuten dertien verschillende circusdisciplines zien, waaronder jongleren, trampolinespringen, hand balancing en aerial silk. Cirque Éloize staat er om bekend circuskunst te combineren met andere kunstvormen. iD is een razendknap uitgebalanceerde mix van circus, topacrobatiek, urban dance, theater en hightech video projecties. Cirque Éloize creëert sinds 1993 ontroerende en vooral magische producties. Voortdurend strevend naar perfectie, is het gezelschap één van de leiders op het gebied van het hedendaagse circus. Met aan de basis de multidisciplinaire talenten van haar artiesten combineert het gezelschap circus met muziek, dans en theater op een baanbrekende manier. Met negen originele producties op haar naam, heeft Cirque Éloize meer dan 4000 keer opgetreden in meer dan 440 steden en 40 landen. Cirque Éloize heeft deelgenomen aan tal van prestigieuze internationale festivals en verleidde met haar shows ook Broadway en West End.

Twee rivaliserende groepen  met daarin uitblinkers in verschillende disciplines binnen de circus wereld. Slangenvrouw, fietskunstenaar, jongleur en luchtacrobaat wisselen elkaar af met overgangen van redelijke dans. Daarbij handig gebruik makend van het simpele maar doeltreffende decor waarop gedurende de hele show mooie projecties te zien zijn, die weergeven in wat voor omgeving je je bevind. Ze helpen bij de soort van verhaallijn tussen de twee bendes die niet heel goed uit elkaar te houden zijn. De soloartiesten komen goed aan bod maar maken soms redelijk veel fouten. De belichting is magnifiek het licht komt van alle kant zowel van onder als boven, wat zeker tijdens de luchtacrobatiek een mooi effect geeft.

Voor de bewonderaars van het circus zeker een aanrader.

Meer informatie https://carre.nl/voorstelling/cirque-eloize

hart heelhart heelhart heelhart half

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.