Cheyenne Latul in the Spotlight! 

Cheyenne Latul in the Spotlight! 

Foto en tekst: Stephan Markus

De musical Grease speelt momenteel door het hele land en heeft onlangs mogen tekenen voor de honderdste voorstelling. De voorstelling is een groot succes en speelt dan ook nog even door. De hoofdrolspelers voor deze musical zijn door het Nederlandse publiek gekozen middels het televisieprogramma Op zoek naar Danny en Sandy. Danique Graanoogst en Tristan van de Lingen gingen er met de winst vandoor.
Op zoek naar.. is niet de enige talentenjacht op televisie die op zoek is gegaan naar Nederlands musicaltalent. Zo was er in 2016 het programma New Musical Star, gepresenteerd door Tim Douwsma, waarin gezocht werd naar musicaltalent in de leeftijdscategorie van 12 t/m 16 jaar. In dit programma was ook Cheyenne Latul te zien. Momenteel schittert zijn in de musical Grease in de rol van Frenchy.

Cheyenne startte haar musicalloopbaan met de opleiding aan het HBO van Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam als uitvoerend artiest.

Inmiddels was zij te zien in shows als het Musical Awards Gala en The Christmas Show. En afgelopen seizoen was zij te zien in de musical Disney’s Aladdin in het Circustheater in Scheveningen. Daarnaast spreekt ze stemmen in voor series en films van onder meer Disney en Netflix.

Momenteel speelt Grease in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Na afloop van één van de voorstellingen in Rotterdam spraken wij Cheyenne. 

Wie is Cheyenne Latul in haar eigen woorden: “Ik ben een gepassioneerde artiest met een liefde voor dans, zang en acteren. Mijn moeder, die zelf een hart voor dansen had, heeft me al op jonge leeftijd geïntroduceerd in de wereld van de podiumkunsten. Na 13 jaar lang de opleiding te hebben gevolgd aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts, heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken.

Naast mijn werk als performer geniet ik ook intens van het leven zelf. Ik houd ervan om te reizen, lange wandelingen te maken, de natuur te verkennen en waardevolle tijd door te brengen met dierbare mensen. Mijn roots liggen in de kunstwereld, daarnaast geniet ik ook enorm van de simpele dingen in het leven.”


Na al een tijd op professioneel vlak aan het werk te zijn geweest, kreeg Cheyenne de kans om vorm te geven aan het personage Frenchy in Grease, een mooie rol, geeft ze aan. “Het traject naar deze rol was interessant. Terwijl ik in de musical Aladdin speelde, besloot ik auditie te doen voor Grease. Ik moest materiaal instuderen voor de rol van Marty. Echter, tijdens de finals werd mij gevraagd om de tekst van Frenchy te doen, waarvoor ik niet had gerepeteerd. Uiteindelijk kreeg ik het geweldige nieuws dat ik was aangenomen voor de rol van Frenchy.”
Om zich voor te bereiden op deze rol bekeek ze de alom bekende film met Olivia Newton-John en John Travolta opnieuw. Deze keer richtte ze haar aandacht vooral op het personage Frenchy. “Ik heb veel geluisterd naar de nummers van Grease om de muziek en de sfeer goed in me op te nemen. Tijdens de repetities heb ik veel geëxperimenteerd en gespeeld om Frenchy zo goed mogelijk eigen te maken en haar karakter tot leven te brengen.”

Elke voorstelling van Grease is een feest, maar ook hard werken. Cheyenne vertelt: “Om me voor te bereiden op een voorstelling, neem ik altijd de tijd om het materiaal grondig door te nemen, zodat het goed in mijn systeem zit. Hoewel ik in het verleden zangles heb gehad, heb ik recentelijk geen zangles meer gevolgd. Ik blijf echter altijd veel in beweging, vooral omdat we in deze musical veel dansen. Een goede conditie is daarom handig en het helpt ook om me lekker in mijn vel te voelen voor de voorstellingen.”

Voor Cheyenne is het een droom die uitkomt om in zo’n tijdloze, populaire voorstelling te mogen spelen. Het is ook een bijzondere rol. Voor de Frenchy-fans zullen de scènes met het roze haar in het geheugen gegrift staan. Wat vindt Cheyenne zelf de leukste scène? “Persoonlijk vind ik de scènes op het schoolfeest het leukst. Er wordt daar veel gedanst en er is een gezellige feeststemming met de hele cast. Ik vind het ook geweldig dat de band daarbij betrokken is wat het geheel nog energieker maakt.”


Wat kunnen we in de toekomst nog meer van Cheyenne verwachten? “Voor de toekomst heb ik nog veel dromen en doelen. Ik hoop de kans te krijgen om mijn stem te blijven gebruiken in het inspreken van leuke films en series. Daarnaast kijk ik uit naar de mogelijkheid om deel uit te maken van verschillende leuke musicals, zonder specifieke voorkeur voor een bepaalde musical. Ik hoop echter dat “Dear Evan Hansen” ooit naar Nederland komt, omdat ik de muziek daarvan prachtig vind. Ook zou ik graag ooit mijn eigen nummers willen schrijven. Verder wil ik nog veel reizen en gewoon heel erg genieten van het leven.”
Mooie doelen voor een nog lange, mooie carrière. De komende tijd is Cheyenne nog te zien in Grease. De musical speelt nog t/m 9 juli in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en tourt daarna nog tot eind oktober door de Nederlandse theaters.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.