Charly Luske Story of Robbie Williams

Charly Luske Story of Robbie Williams

Recensie: Mieke van der Raay Foto’s: Stephan Markus

In theater De Vest in Delft was afgelopen vrijdag 1 oktober de première van Charly Luske’s nieuwe show: ‘Story of Robbie Williams’. Dit is de opvolger van Story of George Michael, waarmee Charly Luske twee jaar lang langs de theaters tourde. Een door hemzelf geproduceerde voorstelling, die dit jaar het langverwachte vervolg krijgt. Want volgens eigen zeggen verdient Robbie Williams, toch wel één van de grootste entertainers, dit eerbetoon.

Charly neemt ons op ludieke wijze mee door het roemruchtige leven van Robbie. Met al de ups en downs uit diens leven. Hij zingt de nummers van Robbie op zijn eigen manier; met een rauw randje. Tussen de nummers door worden er allerlei feitjes uit zijn leven verteld, met hier en daar een kleine verwijzing naar het leven van Charly. Net als Robbie heeft Charly ooit ook in een boyband gezongen, eerst in Velvet en later in X Marks The Spot. Hits als Feel, Come Undone, Rock DJ, Let Me Entertain You en Angels komen stuk voor stuk voorbij, uiteraard horen we ook hits uit de tijd dat Robbie nog bij Take That zong. De bandleden werden stuk voor stuk, af en toe op de voorgrond geplaatst. Phaedra Kwant deed samen met Charly het nummer Kids, wat Robbie met Kylie Minogue zingt. Daar was zij ook de feitjes vertelster. Nick Bult nam ook een deel van de zangpartijen over en zong samen met Charly het nummer Shame. Maar ook Lo van Gorp en Danjil Tuhumena lieten horen dat ze best wel goed kunnen zingen.

Verwacht geen imitatie van Williams, maar gewoon een heerlijk concert. Want het draait natuurlijk om de geweldige muziek die we allemaal kunnen meezingen en waar we ook lekker op kunnen dansen. Ja, dit mag je zeker doen tijdens deze show. Charly’s stem is een pareltje om naar te luisteren, elke noot is raak, je kan dan niet anders dan puur genieten. Persoonlijk vond ik dat de feitjesblokken korter hadden mogen zijn en Charly nog meer nummers had mogen zingen.

Met: Charly Luske
Tekst: Charly Luske & Nick Bult
Drums: Arie den Boer
Bas/ zang: Phaedra Kwant
Piano/ zang: Nick Bult
Sax/ zang: Lo van Gorp
Gitaar/ zang: Danjil Tuhumena
Toetsen: Jan-Peter Bast
Gitaar: Jules Pasdeloup
Producent: Charly Luske

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.