Charles Groenhuijsen maakt overstap van televisie naar theater!

Vanaf eind oktober is Charles Groenhuijsen, o.a. bekend als TV-correspondent of commentator over Donald Trump, voor het eerst te zien in het theater. Zijn eerste theatertour Optimisten hebben de hele wereld is gebaseerd op zijn gelijknamige boek.

 

Tijdens zijn voorstelling bespreekt Charles onze toekomst nu eens niet in de rol die u van hem kent als journalist. Hij deelt zijn optimistische kijk op de wereld met het publiek. Er wordt niet alleen gepraat; slechts weinig mensen weten dat Groenhuijsen ook gitaar speelt en eigen muziek maakt.

‘Optimisten bereiken meer dan pessimisten!’ Dat vindt ook Groenhuijsen, die het publiek in tijdens zijn vrolijke theatervoorstelling optimistisch aan het denken wil zetten. ‘Nooit eerder in de geschiedenis waren we veiliger, gezonder, rijker en beter opgeleid dan nu. Nederland behoort zelfs tot de gelukkigste landen ter wereld. Waarom zijn we daar niet vaker trots op?’ Groenhuijsen voelt de behoefte om deze optimistische kijk op de wereld te delen. Dit was eerder al de aanleiding om het boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’ te schrijven.

Waar haalt Groenhuijsen zijn optimistische kijk op de wereld vandaan? Jarenlang kwam hij, onder andere vanuit Washington, via de televisie onze huiskamers binnen, met wereldnieuws over de politieke situatie in de Verenigde Staten en over verschrikkelijke rampen en oorlogen. Waardoor blijft Groenhuijsen, ondanks alles, toch optimistisch? Wat is zijn geheim? De antwoorden op deze vragen komen onder andere voorbij tijdens deze veelzijdige theateravond.

Brutalen hebben de halve wereld. Groenhuijsens versie luidt: Optimisten hebben de hele wereld. Charles Groenhuijsen – Optimisten hebben de hele wereld is van 24 oktober 2018 t/m 18 mei 2019 te zien in de Nederlandse theaters. Tickets en speellijst via NTK.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.