Chakra’s en Chardonnay: Helemaal Zen met een wijntje!

Chakra’s en Chardonnay: Helemaal Zen met een wijntje!

Recensie: Dennis Swiers

Op 3 maart ging in de Amstelveense schouwburg het stuk Chakra’s & Chardonnay in première. Wij waren erbij.

 Het verhaal
Het reuzengrote yoga-ego van Yan, die als spiritueel master wil doorbreken, doet geen goed aan de relatie met Chana; zijn vriendin en compagnon. Als Yan dan ook nog eens in zee gaat met de Russische Olga, breekt er iets bij Chana. Ze begint haar eigen yogaschool om de hoek, waarna er een felle strijd ontbrandt tussen de twee. Wanneer Chana bijna wordt omgebracht door Olga –  in dit soort heilige oorlogen is alles geoorloofd, vindt de Russin – beseft Yan dat er een andere richting moet worden gekozen. Hoe zit het met de loyaliteit van zijn trouwe yoga-studenten Merel en Elvira? Gaan zij voor de ‘Verlichting’ of liever voor de Chardonnay…?

Het stuk
De voorstelling is eigenlijk al een begonnen bij het binnenkomen in de zaal. Op het podium zijn ze al druk bezig met allemaal ingewikkelde yogastandjes, een leuke opening die je al in de sfeer van het stuk brengt. De voorstelling bestaat afwisselend uit scene’s en live gezongen liedjes van Cat Stevens. De cast bestaat uit Chris Tates, Ellen Pieters, Danielle van de Ven, Melody Klaver en Marie-Louise Stheins. Het verhaal van de voorstelling is niet erg sterk en erg voorspelbaar, maar dat houd de cast niet tegen om het een leuk stuk te maken. Eén castlid steekt er met kop en schouders bovenuit: Marie-Louise is erg komisch in de rol van Merel, die toch wat meer levenservaring heeft dan de rest. Ze brengt deze rol vol overtuiging. Maar ook op de rest van de cast is niets aan te merken.

Chakra’s en Chardonnay is vooral een stuk voor vrouwen en extra leuk als je zelf ook aan Yoga Doet. Maar ook voor de Yoga-leken onder ons is het een leuk avondje theater.

hart heelhart heel

hart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.