Céline Purcell in nieuwe internationale theaterproductie Morning Blossoms

218326-Céline%20Purcell%20portret%20groen%20(c)%20Otto%20van%20den%20Toorn-0b5d00-large-1468845822

Foto: Otto van den Toorn

Na het succes van Homebody komt ODD Continent met een nieuwe theaterbelevenis: Morning Blossoms. De hoofdrol wordt gespeeld door tweevoudig John Kraaijkamp Musical Award-winnares Céline Purcell. Morning Blossoms is een bijtend actueel verhaal voor alle leeftijden, met choreografieën van Remi Wörtmeyer, met nieuwe muziek van Chloé Charody en Malcolm Rock, uitgevoerd door het Orkest van het Oosten. De voorstelling gaat 12 oktober in première in Theater De Spiegel in Zwolle en is daarna te zien in Haarlem, Utrecht, Heerlen, Tilburg en Groningen.

ODD staat voor Opera + Dans + Drama. Artistiek leider Malcolm Rock maakt multidisciplinair theater dat het beste uit die genres combineert. In Morning Blossoms vertelt een internationale cast van tien dansers, twaalf zangers en veertig muzikanten een indrukwekkend verhaal van hoop en vergankelijkheid. Als de Japanse Asuka van haar dochtertje wordt gescheiden door een tsunami, is ze vastbesloten haar dorpsgenoten bij te staan in de zoektocht naar hun vermiste kinderen. Als je je hart verliest, waar zoek je dan? Hoe ga je verder als het noodlot je treft? Hoe groot is de veerkracht van de mens?

De rol van Asuka wordt gespeeld door Céline Purcell die al schitterde in o.a. Mamma Mia, My Fair Lady, Wicked en Les Misérables. Op tv was Céline tien seizoenen te zien als Julia in de comedy-serie Kinderen geen bezwaar. Multitalent Malcolm Rock werkte over de hele wereld als artistiek leider, schrijver en regisseur. Rock boekte in Nederland groot succes met zijn operaballetvoorstelling Homebody (met Monic Hendrickx en Kyteman). Componist Chloé Charody schreef muziek voor circussen, operahuizen en symfonie-orkesten. Ze werd in haar thuisland al uitgeroepen tot Young Australian Composer of the Year. Choreograaf Remi Wörtmeyer is eerste solist bij het Nationale Ballet. In 2013 werd hij geëerd met de Alexandra Radius Prijs. De Nieuw-Zeelandse Tecwyn Evans dirigeert de voorstelling.

Morning Blossoms wordt op Nederlandse bodem gemaakt en is alleen in oktober en november te zien. Een unieke kans voor het Nederlandse publiek om als eerste kennis te maken met deze bijzondere productie. Engels gezongen, Nederlands boventiteld. Kaarten via www.morningblossoms.nl en via de theaters.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.