Cd release Glenda Peters

Cd release Glenda Peters

Gisteren verscheen ‘Vlinders’, het nieuwe album van de Rotterdamse zangeres Glenda Peters. Het album bevat een verzameling Nederlandstalige liedjes die zowel persoonlijke als maatschappelijk thema’s aanraken; afwisselend van opzwepend en swingend tot verstillend en eenvoudig. Peters presenteerde het album zondag 5 februari in Podium Islemunda.

“Nederlands is de taal waar ik me het beste in kan uitdrukken,” zegt Peters. “Want ik heb verhalen te vertellen. Over mijn Surinaamse roots, over de stad waarin ik woon en leef, over verdriet, troost en geluk dat ik van dichtbij meemaak. En natuurlijk over de liefde. Stuk voor stuk ervaringen die het recept zijn voor liedjes met betekenis. Voor mezelf maar hopelijk ook voor anderen.

 Voor wie het zich nog herinnert: in de jaren 80 won Glenda Peters de allereerste Soundmixshow met haar versie van het nummer ‘One Day I’ll Fly Away’ van Randy Crawford. Er volgde een periode in de schijnwerpers die kort maar hevig was. Toch is de liefde voor muziek en zingen sindsdien niet verdwenen, getuige onder meer dit nieuwe repertoire.

 Aan de totstandkoming ging een bijzonder verhaal vooraf. Glenda: “Ergens in de zomer van 2020 vond ik in mijn mailbox een song die destijds tot mijn eigen verdriet de selectie voor mijn allereerste album niet had overleefd, maar wat ik tot op de dag van vandaag ben blijven zingen, zonder te weten wie het toen geschreven had of waar het vandaan kwam. Deze totaal onverwachte hernieuwde kennismaking met Fly Angel Fly van Lucy Steymel ontroerde me tot tranen toe. Het moest zo zijn: deze engel had mij na al die tijd teruggevonden. Natuurlijk staat dat in de vertaling ‘Vleugelvrij’ ook op dit album”.

 Er bleken nog veel meer niet-uitgebrachte composities van de in 2006 overleden zangeres Lucy Steymel voorhanden te zijn. Glenda: “Ik voelde meteen een klik met haar prachtige werk, zoals het titelnummer ‘Vlinders’ bijvoorbeeld. Daarnaast tekende ikzelf en Fred Willems, met wie ik samen dit project heb opgezet, voor een aantal liedjes. En in Jan-Peter Bast (o.a. The Scene, Legendary Albums Live) vonden we de perfecte ‘musical director’ die alles schitterend muzikaal heeft vormgegeven”.

Op zondag 5 februari a.s. presenteerde  Glenda samen met haar 7-koppige band haar nieuwe album tijdens een live optreden in intieme setting.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.