CD PIA DOUWES UITGEREIKT AAN JOOP VAN DEN ENDE

CD PIA DOUWES UITGEREIKT AAN JOOP VAN DEN ENDE

After all this time vanaf vandaag overal verkrijgbaar

Vanmiddag werd in het DeLaMar Theater in Amsterdam het eerste exemplaar van de solo CD van musicalster Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende. After all this time is uitgebracht door HitSquad Records en bevat dertien iconische, Engelstalige musical-hits, allemaal opnieuw opgenomen in de MG-Sound Studios in Wenen.

De keuze om het eerste exemplaar van After all this time aan Joop van den Ende uit te reiken was voor Pia Douwes vanzelfsprekend. “Meer dan 25 jaar geleden heb ik Joop van den Ende voor het eerst ontmoet ten tijde van de voorbereidingen voor de Nederlandse versie van Les Misérables. Hij is natuurlijk van onschatbare waarde geweest, niet alleen voor mijn carrière, maar voor de hele musicalwereld. Mede dank zij hem heb ik heel veel prachtige rollen mogen spelen, met iconische musicalsongs als “I Dreamed A Dream” uit Les Misérables, “All That Jazz” uit Chicago en “MiLady ist Zurück”, dat werd geschreven voor de Duitse versie van 3 Musketiers. Toen ik door mijn CD collectie bladerde, kwam ik tot de ontdekking dat ik op 65 verschillende albums te horen ben: musical-CD’s, verzamel CD’s en CD’s van andere artiesten. Maar geen eigen album met al die prachtige nummers die mensen vaak met mij associëren, nummers die een grote rol hebben gespeeld in mijn carrière en mijn leven hebben verrijkt. De titel van de CD is dan ook After all this time en ik ben heel blij dat de CD er nu eindelijk is.”

Dertien grote, internationale, musical-hits zijn, met een groot orkest onder leiding van Koen Schoots, afgelopen zomer opgenomen in de MG-Sound Studios in Wenen. Als extra bonustrack is het nummer “Mijn Leven Is Van Mij”, uit de musical Elisabeth, voor de CD opgenomen in zeven verschillende talen. Drie van de nummers zijn, op verzoek van Pia Douwes, speciaal voor haar naar het Engels vertaald door Charles Hart, de veelvuldig onderscheiden tekstschrijver van musicals als The Phantom of the Opera, Aspects of Love en Bend It Like Beckham.

De CD After all this time van Pia Douwes wordt uitgebracht door HitSquad Records en is vanaf vandaag verkrijgbaar onder andere via www.bol.com, www.amazon.de/nl, lokale platenwinkels en iTunes.

www.piadouwes.com

FOTO: Roy Beusker

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.