Cats: Een uitmuntende cast in een flinterdun verhaal

Cats: Een uitmuntende cast in een flinterdun verhaal

Recensie: Dennis Swiers

Cats is al jaren een succesvolle musical en al in 10 talen te zien geweest. In Nederland konden we in 2006/2007 de voorstelling nog in onze eigen taal zien. Nu was het de beurt aan de originele Engelstalige productie.

De musical Cats is in 1977 bedacht door Andrew Lloyd Webber naar aanleiding van het boek ‘Old Possum’s Book of Practical Cats’ een boek vol met kattengedichten. De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar: Het Jellikel Bal. Tijdens dit bal wordt er 1 kat door de oude kater Old Deuteronomy gekozen om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te beginnen.

Dit is ook meteen de enige verhaallijn in deze musical. De voorstelling bestaat voor de rest vooral uit het voorstellen van alle katten.Hier komen we meteen op het enige, maar wel grootste minpunt van de musical Cats en dat is best zonde, aangezien voor de rest deze voorstelling helemaal klopt.

Het decor valt meteen op als je binnenkomt. Een grote vuilnisbelt waar alle katten samen komen. Dit is ook meteen het decor voor de hele avond, aangezien de musical zich maar op 1 plek afspeelt. Het lichtontwerp is erg duister, maar heel goed gekozen. Erg leuk zijn de kleine lampjes die door de zaal hangen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je erbij bent. Verder een heel groot compliment voor het geluidsontwerp, zeker voor een reizende productie is dit dik in orde. Er zijn veel geluidseffecten door de zaal heen.De kleding en grime zien er ook top uit!

Aangezien het verhaal flinterdun is, moet de productie het hebben een sterke Cast en dat heeft deze productie zeker. De dans is straks en maakt de acteurs erg geloofwaardig als katten. Over de zang is niets aan te merken.Het bekendste lied uit Cats is toch wel Memory en wordt gezongen door Grizabella,gespeeld door Jenna Lee-James. Haar vertolking van Memory aan het einde van de show raakt. Doordat we veel katten leren kennen, hebben veel castleden solo’s.Alle solo’s waren zuiver en top neergezet.

Het leuke aan de voorstelling is dat het zich in de hele zaal afspeelt. De katten komen echt naar je toe. 

Wil je een mooie voorstelling zien met een uitmuntende cast,dan moet je deze versie met top cast zeker zien. Alleen verwacht geen sterk verhaal. Cats moet je zien voor de show

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.