Cast van Kiss of the spiderwoman is klaar om publiek te vangen in muzikaal web…

Cast van Kiss of the spiderwoman is klaar om publiek te vangen in muzikaal web…

Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord…mannen lopen in en uit, terwijl in een ruimte verderop de cast van Kiss of the Spiderwoman de laatste dingen doorneemt voor de perspresentatie. De mannen die in en uit lopen behoren niet tot de pers, maar zij zijn verantwoordelijk voor het opknappen van het Zonnehuis, zodat wij als publiek, vanaf begin juni in een mooie, sfeervolle zaal kunnen zitten. Het Zonnehuis zal helemaal in de sfeer van de voorstelling gebracht worden. Maarten Voogel laat ons weten het Zonnehuis weer op te willen laten bloeien, zodat hier weer mooie voorstellingen gespeeld kunnen en zullen worden. De eerste voorstelling na de opknapbeurt van het pand zal dus Kiss of the Spiderwoman worden.

Kiss of the Spiderwoman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de film uit 1985 met William Hurt. De musical gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel verblijven. Valentin, gespeeld door René van Kooten, vanwege zijn politieke overtuiging en Molina, een rol van Alex Klaassen, vanwege zijn geaardheid. Ze staan bijna lijnrecht tegenover elkaar, maar zijn tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertelt Molina over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt. Valentin vertelt over zijn grote liefde. Langzaam krijgen zij begrip voor elkaar en vinden zij overeenkomsten.

De cast gaf deze middag vast een voorproefje van een aantal scenes uit de musical. De cast bestaat uit René van Kooten, Alex Klaassen en Marjolein Teepen. Aangevuld door Mike Reus, Bastiaan Sparnaay, Roy Kullick, Michiel de Meyer en Thoma Kuipers. Zelfs na een korte repetitieperiode is te zien dat de cast al goed op elkaar in gespeeld is en dat de juiste chemie er is om dit verhaal door te laten dringen tot iedereen in de zaal. Van alle castleden horen we dit ook terug. René van Kooten heeft een druk schema op het moment, met overdag repeteren en ’s avonds nog zijn rol in Onder de Groene Hemel, wat maakt het dan dat hij daar de energie voor opbrengt. Het antwoord is helder en duidelijk..de muziek, het verhaal, Alex, de enscenering, eigenlijk te veel om op te noemen. Het dubbelen is best zwaar, maar omdat het zo bijzonder is om te doen, gaat hij elke ochtend fluitend naar de repetitie.
Alex Klaassen kennen we van verschillende dingen, van humoristisch tot opera. Het lijkt hem allemaal te passen, ook deze rol lijkt hem weer op het lijf geschreven. Hij geeft zelf aan ook alleen dingen te doen die hem passen en dat hij het leuk vindt om verschillende dingen te doen. Hij blijft graag het publiek verrassen en dat lukt hem nu zeker ook weer. Marjolein Teepen zien we soepel tussen beide heren bewegen, ze mag in deze voorstelling laten zien dat zij meer kan dan alleen belten. Qua acteren en zang past ook zij goed in deze voorstelling en ontstaat er een mooie drie-eenheid tussen haar en de twee heren.

Het decor bestaat uit de cel waarin de mannen verblijven. Een vrij simpele setting, maar door allerlei vernuftigheden wordt er mooi en goed gebruik gemaakt van het decor. Hoe en wat precies gaat u zien in de voorstelling, maar u zult zien dat het allemaal naadloos past bij het verhaal en functioneel is. Neem daarbij de geweldige stemmen van de hoofdrolspelers en ensemble-leden, het indrukwekkende verhaal, de mooie muziek en de perfect passende locatie in de vorm van het Zonnehuis en u kunt er niet meer onder uit om dit te gaan zien.

Vanaf 5 juni is de voorstelling te zien in het Zonnehuis. Zij spelen slechts een maand, dus wacht niet te lang, anders zou u weleens te laat kunnen zijn. Deze voorstelling en vooral ook de cast verdient uitverkochte zalen en de totale waardering van het Nederlandse theaterpubliek. Dus wacht niet langer en laat u verwikkeld raken in het web van Kiss of the Spiderwoman.

Voor meer informatie en kaarten kunt u terecht op www.kissofthespiderwoman.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.