Cast Sweeney Todd kiest zomers huisbier

Cast Sweeney Todd kiest zomers huisbier

Bierbrouwer uit Amsterdam-Noord levert aan Theater Het Zonnehuis

De cast van Sweeney Todd heeft het bier De Zwoele Stad van Brouwerij De Vriendschap uit Amsterdam-Noord gekozen als zomers huisbier tijdens de speelperiode van hun musical in theater Het Zonnehuis. Peter Harms van De Vriendschap presenteerde zijn speciaalbieren en is content met de keuze voor De Zwoele Stad. “Dit frisse tarwebiertje is het perfecte drankje voor in de pauze of na afloop van de musical die vanaf eind mei te zien is. Helemaal mooi als straks ook letterlijk de zon schijnt op het Zonneplein.”

Maarten Voogel die Het Zonnehuis exploiteert, heeft bewust gekozen voor deze lokale leverancier. “Het Zonnehuis is hard op weg het stralende middelpunt te worden van de buurt. Tevens hebben we door de unieke programmering binnen korte tijd een bovenregionale uitstraling weten te creëren. Graag laten we bezoekers uit het hele land zien wat onze directe omgeving nog meer te bieden heeft. Naast het bier van De Vriendschap presenteren we tijdens Sweeney Todd ook theatermenu’s in samenwerking met Studio Spaanders op het Zonneplein.”

Sweeney Todd vertelt over een onterecht veroordeelde barbier op zoek naar wraak (René van Kooten) en zijn partner in crime Mevrouw Lovett (Vera Mann), de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Hun samenwerking is opmerkelijk: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes.
Horror en humor gaan hand in hand in deze musical met muziek en liedteksten van Stephen Sondheim. Sweeney Todd is in een vertaling en regie van Koen van Dijk van 20 mei t/m 20 juni exclusief te zien in het monumentale theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

Brouwerij De Vriendschap is een kleine brouwerij en brouwt sinds 2012 op ambachtelijke wijze speciaalbier. Naast het vaste assortiment (waaronder De Zwoele Stad valt) brouwen ze regelmatig nieuwe bieren in hun eigen BrouwLab.

www.sweeneytodd.amsterdam
www.brouwerijdevriendschap.nl

Fotografie: Boy Hazes

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.