Cast Sweeney Todd bekend

Cast Sweeney Todd bekend

Michelle van de Ven, Marjolein Teepen en Wil van der Meer gaan belangrijke rollen vertolken in Stephen Sondheim’s musicalhit Sweeney Todd. Michelle van de Ven (Next to Normal, Aspects of Love) is Johanna en Marjolein Teepen (Kiss of the Spider Woman, We will rock you) speelt Bedelares. Wil van der Meer is Bode Bamford, exact dezelfde rol die hij 22 jaar geleden speelde toen Sweeney Todd in 1993 voor het eerst professioneel opgevoerd werd in Nederland. Dat maakte producent OpusOne vandaag bekend. Eerder werd al bekend dat René van Kooten de titelrol voor zijn rekening neemt, Vera Mann mevrouw Lovett is en Henk Poort rechter Turpin. Sweeney Todd is in een vertaling en regie van Koen van Dijk van 20 mei t/m 20 juni 2016 exclusief te zien in het monumentale Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf.
Ook Luc Steegers (Anthony), Martijn van Baardewijk (Pirelli), Tom van der Ven (Tobias), Willemien Dijkstra (Lucy’s herinnering), Milan van Waardenburg (Jonas) en April van Amelsvoort (zijn dochter) doen mee in het verhaal over een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt Sweeney Todd naar mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze komen tot een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes die gretig aftrek vinden.
OpusOne’s Sweeney Todd is de opvolger van het uiterst succesvolle Kiss of the Spider Woman die afgelopen week 5 Musical Awards Nominaties ontving, waaronder Beste Musical. Deze voorstelling wordt in het najaar van 2016 nog in reprise genomen.

 

www.sweeneytodd.amsterdam

Fotografie: Bob Bronshoff

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.