Cast My Fair Lady te gast bij tweede editie Vergeetwoordengala van de Taalstaat

Cast My Fair Lady te gast bij tweede editie Vergeetwoordengala van de Taalstaat

Op zaterdag 9 december presenteert het KRO-NCRV radioprogramma ‘De Taalstaat’ van Frits Spits de tweede editie van het Vergeetwoordengala. Het gala vindt plaats in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede en wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO Radio 1 tussen 11.00 en 13.00 uur. Tijdens dit gala is de cast van My Fair Lady te gast. Onder andere Esmée Dekker, Chris Tates en Alfred van den Heuvel zullen een aantal nummers uit deze musicalklassieker ten gehore brengen voor live publiek.

Elke zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur presenteert Frits Spits het radioprogramma De Taalstaat, een vrolijk en informatief Radio 1 – programma dat wil vertellen hoe het met onze taal gaat. De link met de musical My Fair Lady is dan ook snel gelegd. Een musical waarbij twee fonetici een weddenschap afsluiten om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een echte lady in de Engelse society. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

De musical My Fair Lady is tot mei 2018 te zien in de grote Nederlandse theaters en staat tijdens de feestdagen van 26 december tot en met 3 januari in het Chassé Theater te Breda.

Waar My Fair Lady in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al vanaf het najaar 2017 in de Nederlandse theaters te zien. Met deze geweldige cast, duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en evergreens als Als het effe kan, Kom terug en dans met mij en natuurlijk Het Spaanse graan weet My Fair Lady de harten van het publiek weer te veroveren.

‘My Fair Lady is een droomstart in de reeks van grote musical-klassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen,’ laat producent Hans Cornelissen van De Graaf & Cornelissen weten. ‘Met een cast waar ik uitermate trots op ben.’ Andere rollen zijn er voor onder meer Sjoukje Hooymaayer, Gerrie van der Klei, Yoran de Bont, Ellen Röhrman, Esther van Boxtel en Raymond Kurvers. De regie is in handen van Paul van Ewijk.

Voor meer informatie: www.myfairladydemusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.