Cast bekend voor digitale productie van Catch Me

Cast bekend voor digitale productie van Catch Me

ALP Musicals presenteert een digitale productie van de nieuwe Brits-Nederlandse musical Catch Me, een intiem verhaal over de gevolgen van verwaarloosde geestelijke gezondheid. De voorstelling draait om Dean, een broer, vriend en verloofde die – onverwacht voor zijn omgeving – door zelfdoding om het leven kwam. Zijn naasten moeten leren de gebeurtenissen een plaats te geven en te helen van hun trauma. Catch Me is vanaf 20:30 uur op maandag 21 november te streamen op deze link (http://bit.ly/CatchMeDigital).

De digitale productie van Catch Me is slechts twee weken beschikbaar. De cast bestaat uit een keur van West End sterren, met Oli Higginson (Bridgerton, The Last 5 Years) in de hoofdrol van Dean. De voor een Olivier Award genomineerde Cleve September (Hamilton, In the Heights, Jesus Christ Superstar) speelt zijn beste vriend Harry en Molly Lynch (The Last 5 Years, Light in the Piazza) is zijn verloofde Sarah.

Jorien Zeevaart kruipt in de huid van Deans zus, Christine. “De scènes, personages en bovenal de muziek van Catch Me vertellen ieder op eigen wijze het intense verhaal”, stelt Zeevaart. “Tijdens de repetities en draaidagen met de Londense cast heb ik regelmatig mijn best moeten doen om de ogen droog te houden en tijdig een brok in mijn keel weg te slikken.”

Voorstelling in Amsterdam

Het is voor Zeevaart niet de eerste keer dat ze de rol op zich neemt, eerder deed ze dat al bij een workshopvoorstelling in Amsterdam onder regie van Daniël Cohen. Mede gebaseerd op feedback van het publiek destijds is de voorstelling verder ontwikkeld. “Het is bijzonder om nogmaals deel uit te maken van de cast en de voorstelling op te zien bloeien van puber naar jong volwassene. Wat mij betreft mag ze uitvliegen!”

Andere castleden zijn James Hameed (Be More Chill, The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 ¾) als collega Marc en Amy Parker (Ride, Hello Again) als schoonzus Anna. 

“Het was enorm stimulerend om samen te werken met de immens getalenteerde acteurs, creatieven en schrijvers”, vertelt hoofdrolspeler Oli Higginson. “Catch Me behandelt een onderwerp waarover hoognodig gesproken moet worden. Het repeteren van het stuk tijdens Suicide Awareness Month was voor mij een constante drijfveer om zoveel mogelijk nuance aan te brengen in het personage van Dean, en ervoor te zorgen dat iedereen een open en eerlijk gesprek kan aangaan.”

Vanuit huis

Catch Me is geschreven door de Nederlandse Arnoud Breitbarth en de Britse Christian Czornyj en werd in 2016 voor het eerst opgevoerd in het Arts Theatre in Londen. Omdat de show over mentale problemen gaat, wilde het team een versie maken die ook te zien is voor wie niet het theater kan bezoeken. Regisseur Adam Lenson: “Tijdens de pandemie hebben we geleerd hoe je met nieuw werk niet-traditionele paden kunt bewandelen die het mogelijk maken voor veel meer mensen om theaterproducties te ervaren – juist ook degenen die niet in staat zijn om naar het theater te gaan. Ik ben erg blij dat we Catch Me als theaterstuk op locatie hebben kunnen repeteren, ontwikkelen en vastleggen op een manier waardoor mensen van over de hele wereld van de voorstelling kunnen genieten.”

Andere leden van het creatieve team zijn Tamara Saringer als muzikaal leider, Libby Todd als decor- en kostuumontwerper, Richard Williamson als lichtontwerper, Christian Czornyj als geluidsontwerper, Connor Gallagher als arrangeur en Anouk Scheepens als toneelmeester. Theatrical Solutions verzorgde de technische productie van deze gestreamde versie van Catch Me. Shannon Ashleigh Navarro assisteerde met aanvullende dramaturgie.

Deze productie van Catch Me is tot stand gekomen met bijdragen van Arts Council England en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden.

Tickets voor Catch Me zijn verkrijgbaar via deze link (http://bit.ly/CatchMeDigital).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.