Cast bekend gemaakt Carry Slee musical Spijt!

Cast bekend gemaakt Carry Slee musical Spijt!

Pesten, gepest worden of er getuige van zijn en er niks tegen kunnen doen. In 1996 schreef Carry Slee daar het baanbrekende boek “Spijt!” over.
De verfilming in 2013 kreeg maar liefst 35 internationale prijzen, waaronder Beste Europese Jeugdfilm. En nu is daar de musical “Spijt!”, geschreven en geregisseerd door de scenarist van die film, Dick van den Heuvel, met muziek van Jeroen Sleyfer en choreografie van Gregory “Shaggy” Albertzoon.
Vandaag is de jonge cast bekend gemaakt van die musical, die vanaf oktober in ruim 80 theaters door het hele land te zien is en op 11 oktober 2015 in première gaat in Het Park te Hoorn.

“Spijt is een kans om het vanaf nu beter te doen,” zingt de ‘verteller’ (Robin van den Heuvel) aan het begin van de voorstelling. Als Jochem (Bjorn Wilbers) wordt gepest, kunnen David (Marco Hoving) en Vera (Rose-Anne van Elswijk) daar niks tegen doen. Ze proberen hem wel te helpen maar het treiteren door Sanne (Lisanne Schut) en Justin (Mike Levens) is zo heftig dat zelfs leraar Tino (Daan Smits) daar niets tegen kan uitrichten. Met alle verschrikkelijke gevolgen van dien… Op het grote schoolfeest wordt Jochem dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en is woedend. Als Jochem hem om hulp vraagt, is hij zo kwaad dat hij wegloopt. Die nacht lijkt Jochem spoorloos verdwenen. Van huis weggelopen. Nergens meer te vinden. David en Vera gaan op zoek en vinden zijn tas bij een meer in de buurt.

Spijt! is een productie van Stichting Homemade Productions, een kleine producent die relevant muziektheater maakt over maatschappelijke problemen. Homemade Productions is een initiatief van Dick van den Heuvel en Gerda van Roshum, die bij andere producenten verantwoordelijk waren voor onder meer Prikkebeen, Dik Trom, Sjakoo, Daendels en Strada. Dick van den Heuvel schreef ook musicals als Turks Fruit, Ramses en De Kleine Blonde Dood.

Voor meer informatie: www.spijtmusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.