CARRÉ HAALT BROADWAY HITMUSICAL PIPPIN NAAR NEDERLAND

CARRÉ HAALT BROADWAY HITMUSICAL PIPPIN NAAR NEDERLAND

Komend voorjaar komt de Broadway-hitmusical PIPPIN voor het eerst naar Europa en Nederland heeft de primeur. PIPPIN was in 2013 de grote winnaar tijdens het Tony Awards Gala. Deze productie onderscheidt zich doordat musical (met muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz) gecombineerd wordt met hoogstaande acrobatiek en magische circusacts. De musical speelde jarenlang voor uitverkochte zalen op Broadway en tourt momenteel door de Verenigde Staten. PIPPIN is – met de gehele Amerikaanse cast – exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré in maart en april 2016. De Europese première is op donderdag 10 maart in Carré en de kaartverkoop start aanstaande vrijdag, 28 augustus, om 9.00 uur.

“Toen ik de voorstelling zag, wist ik meteen dat PIPPIN hier in Carré thuis hoort. We stonden voor een uitdaging: kunnen we Broadway naar de Amstel halen, met de hele Amerikaanse cast in de originele versie zoals PIPPIN gemaakt en bedoeld is? Ik ben dan ook zeer verheugd dat we vandaag bekend kunnen maken dat PIPPIN komend voorjaar te zien is in ons prachtige theater,” aldus Madeleine van der Zwaan, directeur Carré.

De musical vertelt het verhaal van prins Pippin die op zoek is naar zichzelf en de zin van het leven. Hij kan in de voetsporen van zijn vader Karel de Grote treden of zijn eigen koers varen. Pippin’s zoektocht verloopt echter niet zonder slag of stoot en hij wordt bij gestaan door een magische verteller, the Leading Player, en haar acrobatische theatergezelschap. Stephen Schwartz’ beroemdste nummers uit deze productie zijn Corner of the Sky, Magic To Do, Morning Glow en I Guess I’ll Miss the Man. De bekroonde regie is van Diane Paulus (HAIR, Porgy & Bess en Cirque du Soleil). Carré haalt PIPPIN naar Nederland in samenwerking met New Productions.

Tijdens de Opening van de Uitmarkt in Amsterdam aanstaande vrijdag, 28 augustus, kan Nederland alvast kennis maken met een voorproefje van deze hitmusical. Speciaal voor dit optreden komt een deel van de Amerikaanse cast naar Nederland. De Opening wordt live uitgezonden bij de NTR op NPO2 van 21.10 tot 21.50 uur.

www.carre.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.