Carré brengt voorstelling met lichtkunst in de hoofdrol

Carré brengt voorstelling met lichtkunst in de hoofdrol

Op 10 en 11 september is Within Without exclusief te zien in het Amsterdamse theater. Deze voorstelling waarin licht centraal staat, werd voor Carré ontwikkeld door kunstenaar Nick Verstand. Na samenwerkingen met artiesten als Björk, Iris van Herpen en Eefje de Visser bundelt Verstand dit keer zijn krachten met Max Cooper (muzikale compositie), Salvador Breed (muziek), BEA1991 (zang), Wes Broersen (interaction designer), Fer Kitzen & koor (zang), Rafaele Andrade (cello) en Sarah Neutkens (piano).

Verstand ontwierp voor de voorstelling meerdere installaties, waaronder als centraal object een zwevende cirkel van licht van 10 meter doorsnee. De futuristische lichtcirkel beschikt aan de binnen- en buitenrand over 8.000 pixels en kan kinetisch in drie dimensies door de ruimte bewegen boven de klassieke piste van Carré. Het is Verstands eerste volledige audiovisuele show.

“Mijn werk wordt getoond in musea en op festivals, concerten en modeshows als onderdeel van een groter geheel. Nu koopt men een ticket voor de voorstelling en heeft de volle aandacht voor lichtkunst als hoofdrolspeler. Het wordt een volwaardige theatervoorstelling waarin we live-elementen als cello, piano, zang en elektronische muziek met lichtkunst verweven.” – Nick Verstand.

De kaartverkoop is gestart, kaarten vanaf 19 euro zijn te koop op carre.nl.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.