Carole van Ditzhuyzen wordt artistiek coördinator van het Maaspodium, Rotterdam

Carole van Ditzhuyzen wordt artistiek coördinator van het Maaspodium, Rotterdam

Carole van Ditzhuyzen wordt met ingang van 15 januari 2021 artistiek coördinator van het Maaspodium, Rotterdam. Zij volgt Jolanda Spoel op, die vanaf 1 december 2020 directeur wordt van het Bijlmer Parktheater, Amsterdam. Van Ditzhuyzen begon haar carrière als actrice in 1998 bij onder andere Rotterdams LEF. Sinds haar afstuderen in 2009aan de Toneel en Kleinkunst Academie in Amsterdam maakt zij voorstellingen en geeft ze les aan verschillende kunstvakopleidingen. Sinds 2016 is Carole naast theatermaker en actrice ook hoofd van het talentontwikkelingstraject DOX Club en lid van het artistieke team van DOX. Maas kijkt uit naar de samenwerking met de ervaren, veelzijdige en Rotterdamse Van Ditzhuyzen.


Carole van Ditzhuyzen over haar nieuwe functie in het Maaspodium:
“Ik kijk er enorm naar uit om bij het Maaspodium te beginnen. Het is een bijzondere plek waar mooie voorstellingen en programma’s gemaakt worden en te zien zijn.Er is in de afgelopen acht jaar echt iets moois neergezet.Ik wil dat verder uitbouwen door van het podium nog meer een huis te maken.Een huis waar we met gastgezelschappen en gastmakers de omgeving delen, hen als het ware even onderdeel te laten zijn van Maas en van de stad en niet alleen maar de voorstelling bouwen, spelen, breken. Een huis waar de bezoekers echt voelen dat ze gezien worden, dat ze ‘thuis’ zijn.”
Op 15 januari begint Carole als artistiek coördinator van het Maaspodium, Rotterdam. Daar vormt zij een team samen met jeugdprogrammeur Sara Giampaolo en zakelijk coördinator Anne-Wil Huisman. Ze zal daar een uitdagende gastprogrammering samenstellen voor jongeren en jong volwassenen, programmaconcepten ontwikkelen en leiding geven aan het team van het Maaspodium.Daarnaast is ze als lid van het artistiek team mede verantwoordelijk voor diverse talentontwikkelingstrajecten binnen Maas en de coördinatie van de jaarlijkse stadsproducties.

Biografie Carole van Ditzhuyzen
Carole van Ditzhuyzen (1981) is in 1998 begonnen als actrice bij onder andere Rotterdams LEF, DOX, Made in da Shade en Urban Myth. Zij studeerde in 2009 af van de Toneel en Kleinkunst Academie in Amsterdam. Tijdens haar afstudeerjaar richtte zij met een aantal jaargenoten uit haar klas en andere opleidingen het collectief Tijdelijke Samenscholing op. Met hen maakte zij onder andere de voorstellingen Ouagadougou, Marcus Bakker en The Big Easy bij productiehuis Frascati, productiehuis Rotterdam en ‘t Barre Land. Naast acteren en theater maken geeft ze les op verschillende kunstvakopleidingen,waar ze ook meerdere studenten begeleidtin het maken van voorstellingen. Sinds 2016 heeft zij daar een meer beleidsmatige functie aan toegevoegd en werkt ze bij DOX,waar ze hoofd is van DOX Club, een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar. Ze is daar coach van jonge performers en onderdeel van het artistieke team.Op dit moment werkt ze als theatermaker en actrice aan een drieluik vanuit het thema ‘gespleten habitus’.
Maaspodium, Rotterdam
Het Maaspodium in Rotterdam is een theatrale uitgaansplek met een dynamische en culturele inhoud. Kinderen, jongeren en jong volwassenen kunnen hier genieten van Maasproducties en gastprogrammering. Het Maaspodium is een plek waar werelden worden verbonden en generaties elkaar ontmoeten. En waar het publiek altijd een onderdeel is van alles wat er gebeurt.Het Maaspodium wil zoveel mogelijk jonge Rotterdammers inspireren met wat professionele podiumkunsten te bieden hebben. De mentaliteit en de rafelranden van de stad passen goed bij Maas. Rotterdam is een super diverse, spannende stad waar veel gebeurt. Maas laat zich graag door de stad inspireren en zoekt actief naar samenwerking, verhalen en gesprekken. De combinatie van eigen producties en gastprogramma’s in één huis is binnen het Nederlands jeugd-en jongerentheater uniek en biedt kansen voor bijzondere programma’s met een zo groot mogelijk publieksbereik en interessante crossovers.

FOTO:©Fred Ernst

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.