Carla Janssen Höfelt decorontwerpster ”Urinetown de Musical”

Carla Janssen Höfelt decorontwerpster ”Urinetown de Musical”

Urinetown zal in theaterseizoen 2017/2018 in het theater te zien zijn. Het decorontwerp van deze voorstelling is in handen van Carla Janssen Höfelt.

Carla: ”We waren het er in het creatief team al snel over eens. Het decor voor Urinetown moet rauw, absurd en ruig worden. Niet bepaald een gebruikelijk plaatje voor een musical. Maar juist het afwijken van de standaard maakt deze voorstelling voor mij nou zo interessant.”

Studie

Carla volgde haar opleiding theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Theater

Wie wel eens een musical heeft bezocht heeft waarschijnlijk ook één van Carla’s decors mogen bewonderen. Zo ontwierp zij decors voor onder andere: HAIR, The Bodyguard, Love Story, Hij Gelooft in Mij, Saturday Night Fever, Petticoat, All Shook Up, Sunset Boulevard en Ciske de Rat. Naast de musical is Carla ook actief met ontwerpen voor toneel, cabaret en diverse shows voor: Yentl en de Boer, Dinner Show ”Pandora”, Tineke Schouten, Simone Kleinsma en Andre van Duin.

Nominaties

In 2015 won Carla een Musicalaward voor beste decorontwerp voor de voorstelling: Moeder ik wil bij de Revue. In de afgelopen jaren is zij diverse malen genomineerd voor een musicalaward voor de voorstellingen: The Bodyguard, All Shook Up, La Cage Aux Folles, Petticoat en Ciske de Rat (2007).

Daarnaast werd Carla genomineerd voor het Prins Bernhardfonds en Anjer Fonds. Exposeerde voor de Quadriënale in Praag en gaf vorm aan exposities voor het Luchtvaartmuseum en Christies. Momenteel werkt zij aan de vormgeving van “Diva” het museum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant te Antwerpen.

Meer nieuws rondom ”Urinetown de Musical” op www.jointventureproductions.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.