Cabaretiers zijn creatief tijdens de quarantaine en spelen online voorstellingen

Cabaretiers zijn creatief tijdens de quarantaine en spelen online voorstellingen

Tijdens de quarantaine zitten veel mensen noodgedwongen thuis, ook cabaretiers zitten momenteel werkloos op de bank. Verschillende comedians en cabaretiers hebben creatieve alternatieven bedacht, om het publiek, dat ook thuis op de bank zit, toch te vermaken. Een lach kunnen veel mensen in deze tijd goed gebruiken. 

De afgelopen weken waren er al verschillende creatieve oplossingen te zien waar “virtueel theater” gemaakt werd en bij impresariaat Grappige Zaken zitten ze ook niet stil, een paar voorbeelden.

De muzikale Klaas Prins verzorgde al meerdere shows live via zijn Facebook kanaal. In het begin was dit nog best lastig en moest de cabaretier van alles uitzoeken en ontdekken, maar inmiddels is het een goed bekeken format geworden waar Klaas Prins al improviserend liedjes maakt, op basis van suggesties vanuit de chat.Verder gaat de Haagse cabaretier Farbod Moghaddam (juryprijs Leids Cabaret Festival) vanuit zijn huiskamer een optreden verzorgen onder de noemer “Start Up Camedy”, een initiatief van Theater Diligentia uit Den Haag. Voor de quarantaine organiseerde Theater Diligentia elke eerste maandag van de maand de ochtendvoorstelling Start-up Comedy, ontbijten en je lachspieren laten testen door een stand-up comedian. Nu komen ze dus met een online variant met op maandagochtend 20 April cabaretier Farbod Moghaddam via de livestream. Zijn Haagse collega Sjaak Bral had 2e Paasdag de primeur van Start Up Camedy. Verder gaat Grappige Zaken komende week zelfs een voorstelling live uitzenden vanuit een leeg theater. Het nog jonge impresariaat gaat niet bij de pakken neer zitten en probeert in deze tijden juist creatief en inventief bezig te zijn en de cabaretiers en comedians waarvoor zij het. management en de boekingen doen, nieuwe mogelijkheden te bieden.

Donderdag 23 April zullen Roel C. Verburg, Wouter Monden en Arjan Kleton in Delft in het knusse Rietveld Theater een speciale quarantaine editie spelen van de theater voorstelling ‘TRYO (trio cabaretiers try-outen)’. Zij zullen ieder een kleine 20 minuten gaan try-outen in de theaterzaal, uiteraard zonder live publiek, dus ook zonder dat de cabaretiers een reactie vanuit de zaal krijgen. Een unieke manier om in deze tijd toch een theatervoorstelling op te voeren en voor de artiesten is dit toch een mogelijkheid om nieuw materiaal te try-outen en op te kunnen treden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.