Cabaretiers Andries Tunru en Stefan Hendrikx starten improvisatiepodcast

Cabaretiers Andries Tunru en Stefan Hendrikx starten improvisatiepodcast

Vanaf maandag 14 november starten cabaretiers Andries Tunru (De Slimste Mens), Stefan Hendrikx (winnaar Leids Cabaret Festival ’22) en Ruud Smulders (Dit Was Het Nieuws) een nieuwe komische improvisatiepodcast: Radio Willekeur. In deze podcast wordt elke aflevering, iedere sketch, iedere gast, ieder lied en ieder geluidje geïmproviseerd. Ze worden hierbij ondersteund door muzikant Bram Brouwers, die net als de cabaretiers alles ter plekke verzint. Radio Willekeur is iedere werkdag te horen via verschillende podcast platformen en te vinden op YouTube.

Radio Willekeur
In Radio Willekeur valt de luisteraar elke aflevering middenin een radio-uitzending, waar de ene na de andere bizarre “gast” aanschuift. Met een slim samenspel van de cabaretiers: de een gooit een onderwerp op en de anderen improviseren zich op hilarische wijze door het item heen. Sketches beginnen met zinnen als: “…u heeft het alfabet gereorganiseerd”, “we zijn live bij een talentenjacht voor vogels” of “…u schreef een carnavalslied over de onderdrukking van de Oeigoeren”. De cabaretiers proberen het elkaar zo lastig mogelijk te maken, wat ook voor de nodige onderlinge hilariteit zorgt.

Andries Tunru
Andries studeerde af aan de Koningstheateracademie. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten ontving hij lovende recensies voor zijn eerste avondvullende voorstelling Vlees, vis, wal en schip. In 2020 deed Andries mee aan het winterseizoen van De Slimste Mens, waar hij als eerste deelnemer sinds dertien seizoenen zeven afleveringen op rij won. Hij werd uiteindelijk tweede, achter “Snollebollekes” Rob Kemps. Andries bracht direct na de finale de videoclip ‘Samen zijn’ uit, geïnspireerd op het winnende antwoord van Kemps en werd geroemd om zijn sportieve verlies. Andries is diverse keren in vaste rubrieken te horen geweest bij Blok & Toine op Radio 1 en bij Gijs 2.0 op Radio 2. Afgelopen zomer deed hij een korte comedytour met Guido Weijers en Ruud Smulders, genaamd Buiten Spelen. Dit theaterseizoen is Andries te zien met zijn tweede solovoorstelling In Theorie en samen met improvisatiepartner Stefan Hendrikx tourt hij door het hele land.

Stefan Hendrikx
Stefan Hendrikx studeerde af aan de cabaretopleiding de Koningstheateracademie. Hierna heeft Stefan zijn diploma behaald aan de Toneelschool Arnhem (ArtEZ). Hij won o.a. De Comedy Talent Award 2018 en het Leids Cabaret Festival 2022. Op televisie was hij te zien in programma’s als Hufterproef, Alpacas en Flikken Rotterdam. Momenteel tourt hij samen met Andries Tunru en pianist Joep Hullegie met geïmproviseerde comedyvoorstellingen. Daarnaast speelt Stefan (met Andries) maandelijks bij het comedy collectief Flunknarf in Utrecht waar hij scènes, liedjes en rapbattles improviseert. In 2018, 2019 én 2022 werd Flunknarf Nederlands Kampioen Improvisatietheater.

FOTO:©dewitstudios.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.