Cabaretier Andries Tunru brengt videoclip ‘Samen zijn’ uit na finale De Slimste Mens

Cabaretier Andries Tunru brengt videoclip ‘Samen zijn’ uit na finale De Slimste Mens

Cabaretier Andries Tunru brengt een videoclip van het nummer ‘Samen zijn’ uit nadat hij vanavond tweede werd in de finale van De Slimste Mens. Tunru kreeg de vraag ‘Wat weet je van Willeke Alberti’.’ Tunru gaf drie goede antwoorden, maar dat was net niet genoeg om de winst te pakken. Andries Tunru paste en Kemps gaf het beslissende antwoord; ‘Samen zijn’, de grote hit van Willeke Alberti. Snollebollekes-zanger Rob Kemps pakte hiermee de winst van het 19e seizoen. 

Tunru geeft nu zijn eigen videoclip uit van het nummer ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti, dat oorspronkelijk in 1987 is uitgegeven. In de videoclip van de cabaretier is ook voor De Slimste Mens-winnaar Rob Kemps een hoofdrol weggelegd. 

Andries Tunru: “Natuurlijk had ik liever zelf gewonnen, maar als je dan tóch tweede wordt, dán achter Rob. Zo’n ongelofelijk slimme en lieve gast. Het bloed stroomt als cabaretier waar het niet gaan kan, dus toen ik de dag na de opnames bedacht om deze clip te schieten was hij ook gelijk volledig aan boord.”

Andries werd genoemd als favoriet voor de winst, nadat hij er zeven uitzendingen achter elkaar met de dagwinst vandoor ging. In de finale-uitzending streden Rob en Andries om plaats één, nadat duidelijk was dat presentatrice Emma Wortelboer derde werd.

Over Andries
Cabaretier Andries Tunru timmert dit jaar behoorlijk aan de weg met lovende recensies voor zijn voorstelling Vlees, vis, wal en schip, waarmee hij door de Nederlandse theaters toert. Toen de intelligente lockdown van start ging dit voorjaar, begon Andries vanachter zijn computer met Quarantaine-comedy, waarbij Tunru meerdere keren per week een comedyshow van drie kwartier improviseerde. 

Andries Tunru studeerde af aan de Koningstheateracademie, dé cabaretopleiding van Nederland. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten ging Andries in november 2019 in première met zijn avondvullende voorstelling Vlees, vis, wal en schip

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.