Cabaretier Andries Tunru breekt record bij De Slimste Mens

Cabaretier Andries Tunru breekt record bij De Slimste Mens

Cabaretier Andries Tunru heeft in de uitzending van De Slimste Mens van gisteravond 1 januari een record gebroken. Voor het eerst in 13 seizoenen is het een kandidaat gelukt om zeven afleveringen achter elkaar te winnen. Tunru versloeg in deze aflevering Jasper van der Veen en Caroline Brouwer, waardoor hij gegarandeerd een plekje in de finaleweek heeft bemachtigd. De cabaretier ging vorig jaar december ook al viral met een fragment uit het spelprogramma Lingo.

Cabaretier Andries Tunru timmert dit jaar behoorlijk aan de weg met lovende recensies voor zijn voorstelling Vlees, vis, wal en schip, waarmee hij door de Nederlandse theaters toert. Toen de intelligente lockdown van start ging dit voorjaar, begon Andries vanachter zijn computer met Quarantaine-comedy, waarbij Tunru meerdere keren per week een comedyshow van drie kwartier improviseerde. 
 
Andries Tunru: “Dit sloeg natuurlijk weer helemaal nergens op. Ik roep al jaren dat ik mee wil doen met De Slimste, maar om dan zeven afleveringen op rij te winnen? Dat schijnt al 13 seizoenen niet gebeurd te zijn. Maar goed, da’s allemaal leuk en aardig… Nu wil ik die trofee ook! Eyes on the prize, baby!”

Lingo
In december 2019 was Andries Tunru samen met zijn broer te zien in het tv-programma Lingo. Tunru ging toen viral met een fragment waarbij hij het woord ‘kutwijf’ spelde en daarbij refereerde naar zijn ex-vriendin. Het fragment is ruim 1,3 miljoen keer bekijken op de mediawebsite Dumpert. 

Over Andries
Andries Tunru studeerde af aan de Koningstheateracademie, dé cabaretopleiding van Nederland. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten ging Andries in november 2019 in première met zijn avondvullende voorstelling Vlees, vis, wal en schip. Vanaf voorjaar 2021 gaat Tunru het theater in met zijn nieuwe voorstelling In Theorie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.