BYE BYE BABY:  OVER DE STORMBAAN VAN HET LEVEN

BYE BYE BABY: OVER DE STORMBAAN VAN HET LEVEN

VANAF FEBRUARI OP TOURNEE Op vrijdag 1 februari 2019 is de première van Bye Bye Baby in Maaspodium, Rotterdam. Bye Bye Baby(10+)is een fysieke, humoristische en humeurige theatervoorstelling voor prepubers van Nastaran Razawi Khorasani over de grote transities in een mensenleven. De voorstelling toert tot en met 5 april door heel Nederland.Haar voorstelling maakt ze binnen de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten voor jong makerstalent.

Bye Bye Baby
Op een dag is alles ineens anders. Gisteren was je nog de oudste en begreep je alles. Vandaag ben je de jongste en snap je er niets meer van. Je wist dat dit moment zou komen, maar je had er toch een heel ander idee bij. Zelfs de normaalste dingen zijn ingewikkeld. Hoe moet dit? En waarom heeft niemand je dit verteld?
In groep 8 was Nastaran de stoerste van de school en wilde iedereen haar vriend zijn. In de brugklas transformeerde ze naar een heel verlegen meisje dat met niemand durfde te praten. Haar nieuwe voorstelling Bye Bye Baby gaat over de grote overgangen die ieder mens in zijn leven doormaakt. Zoals die grote overgang van de basisschool naar de middelbare.
In Bye Bye Baby proberen twee mensen het hoofd boven water te houden in een decor vol bizarre obstakels en hindernissen. Een fysieke, humoristische en humeurige voorstelling voor de laatste klassen van de basisschool, voor brugklassers en voor iedereen die een grote verandering doormaakt.
Nastaran Razawi Khorasani
Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten en maakt(e) in 2017, 2018 en 2019 Maas drie nieuwe stukken bij Maas: Solo van Nas & Jim (2017), Uniform (2018) en Bye Bye Baby (2019). Samen met Play It Back, dat zij maakte voor de Loslopend wild-serie in 2015 (Oerol), vormt het een vierluik voor jongeren en jong volwassenen.Nastaran heeft samen met Davy Pieters een eigen performancecollectief genaamd KOBE. Met KOBE maakt zij voorstellingen voor Productiehuis Rotterdam. Bij Maas speelde/speelt Nastaran in CASH (regie Floris van Delft) Voorjaarsoffer en Liefde (regie Moniek Merkx). Voor haar rol in CASH ontving ze een Gouden Krekel 2014 in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.

Makers Van: Nastaran Razawi Khorasani
Met: Nina Fokker, Nastaran Razawi Khorasani
Licht: Gé Wegman
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
Regieassistent: Anna Schlooz
Coach: Moniek Merkx

FOTO: ©Roosmarijn Knijnenburg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.