Bumbina komt spelen

Bumbina komt spelen

Recensie: Vera Visser – de Mol

‘Hoera! Het circus van Bumba zet weer zijn tenten op! Voor de eerste keer komt er een nieuw vriendinnetje spelen; Bumbina. Bumba kan niet wachten om zijn nieuwe vriendin te verwelkomen. Zou ze even goed kunnen dansen als Nanadu of zo hoog met de bal gooien als Poppa? En wordt ze ook goede maatjes met Bumbalu?’

Zaterdag 26 november vond in De Nobelaer in Etten-Leur de première plaats van de nieuwe show van Bumba: Bumbina komt spelen. De zaal was goed gevuld met honderden zenuwachtige peuters, kleuters en ouders, opa’s en oma’s. De ontlading was dan ook groot toen het doek eindelijk open ging en Bumba en Bumbalu opkwamen. Met een dansje openden ze de show.

In de show, die een uurtje duurde, kwamen diverse onderwerpen aan bod. Onderwerpen die goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd. De spanning van een vriendinnetje die komt spelen, een prikje bij de dokter, een bezoekje aan de bakker. Het tempo van de voorstelling ligt redelijk hoog en wordt goed afgewisseld met liedjes en dansjes. Precies goed om de spanningsboog van de jonge kinderen tot een uur te rekken.

Deze show introduceert Bumbina, het vriendinnetje van Bumba en Bumbalu. Met de komst van dit nieuwe personage speelt Studio 100 goed in op de vraag naar meer inclusiviteit in de maatschappij. Naast de acteurs die in de pakken van Bumba, Bumbalu en Bumbina zitten, speelt er nog een acteur mee (naam onbekend) die veel verschillende rollen speelt. Van machinist, naar bakker, naar slangenbezweerder. De kostuumwisselingen zijn dan ook zeer snel. De acteur zorgt voor extra interactie met de zaal, omdat het bij hem wel heel duidelijk is wanneer hij je echt aankijkt. Bij de personages die pop zijn, is dit altijd wat lastig te zien.

Het decor is simpel en slim bedacht. Met luikjes en deurtjes waardoor personages soms even uitgelicht kunnen worden. Alles wat op het toneel staat, heeft een functie.

Deze show is leuk voor kinderen vanaf één jaar tot ongeveer vijf jaar. Daarna zijn de kinderen wellicht wat te oud en vinden ze het wat kinderachtig. Maar door de afwisseling en duur van de show was het in ieder geval voor mijn vijf-jarige dochter goed te doen. Ook zeker gezien de reacties uit het publiek, was dit een geslaagde voorstelling.

Credits

Cast: Bumba, Bumbina, Bumbalu, Nanadu, Poppa, Tumbi

Tekst en scenario: Kobe van Herwegen, Chris Corens, Sven Duym, Hans Bourlon en Gert Verhulst

Regie: Chris Corens

Muziek: Gert Verhulst & Hans Bourlon

Meer informatie: https://studio100.com/nl/nl/algemeen/shows/bumbina-komt-spelen-nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.