Bumba: een leuke show voor de allerkleinsten!

Bumba: een leuke show voor de allerkleinsten!

De ondeugende en vrolijke clown Bumba toert dit jaar voor de 3e keer langs de Nederlandse theaters. Wij zagen de première van de nieuwe show: ‘Bumba op Reis’

Het verhaal.
Als de vakantie eindelijk is aangebroken rent kleine Pim meteen naar zijn kamer om met al het speelgoed te spelen dat al weken op hem staat te wachten. Hij laat zijn plannen echter snel varen als hij hoort dat hij mee op reis mag met Bumba en Bumbalu! Het is een droom die in vervulling gaat, totdat ze plots Babilu kwijt raken. Samen gaan ze hem zoeken en trekken ze naar the Far West waar ze cowboy en indiaantje spelen, waarna ze door trekken naar Afrika om te eindigen in Azië. Maar eerst maken ze nog een tussenstop in Sneeuwland waar ze bibberen in de kou en elkaar begroeten als echte Eskimo’s. Vinden ze zo uiteindelijk Babilu terug?

Bumba is een theatershow voor de allerkleinste kinderen. De rol van kleine Pim wordt gespeeld door Stijn Mac Gillavry en hij doet dit zeer enthousiast. De rest van de rollen worden door Carmen van Weersel, Canick Hermans, Anna van der Burgt en Wout Somers gespeeld. Het decor is eenvoudig maar doeltreffend. Op het podium zie je een grote koffer, die elke keer geopend wordt en een nieuwe locatie laat zien. De kleintjes vinden het geweldig om Bumba in het echt te zien al is de show zelf meer geschikt voor één van de studio100 pretparken. Kinderen genieten van de show en doen ook mee, al lijkt het lastig om de aandacht bij de show te houden.

Een minpunt van de show is dat de show niet echt toedraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. Zo reizen ze naar het niet bestaande Sneeuwland terwijl de andere bezochte landen wel echt bestaan.

Al met al genieten de kinderen van de show en als de kinderen genieten, doen de ouders dat ook.

hart heelhart heelhart halfhart leeg

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.