Building Conversation met twee premières op Jonge Harten Theater Festival Groningen – 20 & 21 november

Building Conversation met twee premières op Jonge Harten Theater Festival Groningen – 20 & 21 november

Op zaterdag 20 november beleeft het nomadisch kunstwerk RIZOOM van Building Conversation haar première. Op zondag 21 november gaat ook de voorstelling DYING TOGETHER / Futures in première. Beide performances maken deel uit van het Future is Coming programma van het Jonge Harten Theater Festival Groningen. Lotte van den Berg, die de regie voert over beide werken, is artist-in-residence van het festival.

RIZOOM
Wat hebben we nodig om een radicaal andere verbeelding teweeg te brengen over de plek van onszelf in de wereld?
RIZOOM is een nomadisch kunstwerk waarmee gereisd wordt langs verlaten en overwoekerde industriële terreinen in Europa. De eerste plek die Building Conversation met de performance aandoet is een oude zetmeelfabriek in Ter Apel, Groningen. Geïnspireerd door de woekerende levenskracht op deze post-kapitalistische plek gaat het deelnemend publiek op zoek naar een nieuw en ander gesprek met de mensen en dingen om hen heen. Aan de hand van een interactieve expositie en een dwaaltocht worden ze meegenomen in een uitdagend gedachtenspel en verleid tot andere manieren van verhouden en ervaren.
Te zien: 20 t/m 22 november Jonge Harten Theater Festival Groningen


DYING TOGETHER / Futures
Kan kijken naar de manier waarop we samen sterven ons nieuw inzicht geven in de manier waarop we samen leven?
DYING TOGETHER| Futures is het derde en laatste deel van het drieluik DYING TOGETHER; een fysiek uitgevoerde denkoefening waarin performers samen met het publiek situaties van gezamenlijk sterven onderzoeken en ontrafelen. De eerste twee delen van het drieluik keken naar momenten van collectief sterven die in het verleden hebben plaatsgevonden. In het derde deel DYING TOGETHER | Futures wordt samen met het publiek constellaties gemaakt die ons richting de dood en de toekomst bewegen. Een toekomst waarin naast mensen en dieren ook ecosystemen en toekomstbeelden sneuvelen en waarin de gevolgen van klimaatverandering steeds meer zichtbaar worden.
Te zien: 21 & 22 november – Jonge Harten Theater Festival Groningen

Building Conversation
Building Conversation is een platform voor dialogical art dat zich toelegt op de ontmoeting tussen kunst, gesprek en samenleving.  Building Conversation nodigt deelnemers uit om met een kunstenaars attitude hun eigen communicatie- en denkpatronen tegemoet te treden. In speciaal daarvoor vormgegeven gesprekken ervaart men patroon doorbrekende manieren van spreken en denken. Een reflectie op de eigen, dagdagelijkse manier van doen wordt mogelijk gemaakt en het alternatief ervaarbaar. Sinds 2019 vormen Peter Aers, Lotte van den Berg en Daan ‘t Sas samen de artistieke kern van Building Conversation. Samen met zakelijk leider Esther Eij richten ze zich op de ontwikkeling van nieuw werk en de positionering van dialogical art in Nederland en Europa.

Credits
RIZOOM
Concept & Ontwikkeling Lotte van den Berg en Daan ‘t Sas in samenwerking met Zephyr Brüggen, Sophie Valérie Janssen, Jakob Proyer, Flavia Pinheiro e.a.
DYING TOGETHER / Futures

Concept & Ontwikkeling Lotte van den Berg (performer) in samenwerking met Floor van Leeuwen (performer), Matteo Bifulco (performer), Nahuel Cano (performer), Doris Vervuurt (performer), Polly Lapkovskaya (compositie), Vinny Jones & Breg Horemans (licht & decor), Julien McHardy & Tobias Staab (dramaturgie), Jakob Proyer (productie), Dries Himpe (hoofd techniek)

FOTO:©Thomas Jorion

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.