Broadwayhit ‘Mothers and Sons’ wegens succes terug in de Nederlandse theaters!

Broadwayhit ‘Mothers and Sons’ wegens succes terug in de Nederlandse theaters!

 

Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels stonden vorig seizoen voor het eerst samen op de planken in  ‘Moeders en Zonen’ van Terrence McNally. De recensies waren zeer lovend, waaronder **** van Algemeen Dagblad en Scènes. Dit seizoen zijn zij wegens het overweldigende succes terug in de Nederlandse theaters.

Het toneelstuk ‘Moeders en Zonen’ verhaalt over een moeder Katherine (Anne Wil Blankers) die de ex-partner Cal (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon bezoekt. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Die is inmiddels getrouwd met Will (Freek Bartels) en samen hebben ze een zoon; iets wat 20 jaar geleden ondenkbaar was. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.

‘Mothers and Sons’ debuteerde in 2014 op Broadway en werd hetzelfde jaar nog genomineerd voor twee Tony-awards, waaronder die voor ‘Best Play’. De vertaling van het Amerikaanse stuk is in handen van Raoul Heertje en Job Gosschalk tekent voor de regie. ‘Moeders en Zonen’ is een coproductie van Kemna Theater en Senf Theater-partners; een samenwerking die staat voor hedendaags repertoire waarbij de krachten van beide theaterproducenten optimaal worden benut. Eerder werd door hen o.a. de televisieserie ‘Bloedverwanten’ vertaald naar het theater.

De voorstelling is vanaf 7 september t/m 16 december te zien in diverse theaters in het land. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het theater of via de Nationale Theaterkassa op 0900 9203.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.