Broadway schittert aan de Amstel

Recensie: Mariska Oosterhuis

Woensdag 28 maart was de eerste keer dat het Nederlandse publiek kennis maakte met de volledig Engels gesproken en gezongen musical Sunset Boulevard. De prachtige zaal van Carré werd overdonderd, en was muisstil.

Sunset Boulevard is de derde musical die door Carré naar Nederland gehaald is, onder de noemer Broadway aan de Amstel. Deze klassieker neemt je mee terug naar het Hollywoord van de jaren 50. Norma Desmond (een waanzinnige rol van Ria Jones) werkt in stilte aan een filmscript dat haar weer terug in de spotlights moet brengen. Dit wil echter niet zo vlotten en ze vraagt een werkloze scriptschrijver Joe Gillis (gespeeld voor Danny Mac) om haar te helpen om er een beter script van te maken. Naar mate de tijd vordert lijkt er wat moois te ontstaan tussen deze twee, maar of het ook echt liefde is?

Het vereist enige concentratie gedurende de hele voorstelling om je aandacht erbij te houden. Niet alleen de nummers maar ook de gesproken tekst is volledig in het engels. Gelukkig worden er ook voorstellingen aangeboden met boventitels, al denk ik dat je dan veel mist wat er op het podium gebeurt.

De teksten zijn niet het enige originele, het zestienkoppig orkest hoort ook bij het gezelschap. Zij doen hun werk zo goed dat je vergeet dat er een orkest speelt, beeld en geluid vormen een prachtig geheel. Ria Jones is dé persoon waar niemand omheen kan, met haar imposante verschijning en geweldige stem blaast ze je omver, elke keer weer als ze zingt. Best apart als je bedenkt dat zij een ster van de stomme film was in haar glorietijd. Ook Danny Mac laat het beste van zichzelf zien en is een goede tegenspeler van Ria Jones. Sunset Boulevard, With One Look, The Greatest Star Of All, The Perfect Year, alle nummers komen voorbij en blijven nog lang nadat de voorstelling voorbij is in je hoofd rondzingen.

Kortom, Sunset Boulevard is absolute aanrader als je zin hebt in 2.5 uur top entertainment. De tijd vliegt voorbij zonder dat je het door hebt, en je gaat naar buiten nog na-neuriënd wat je net gehoord hebt.

Ook zin in een avond Sunset Boulevard? Dan moet je snel zijn: het speelt nog maar tot en met zondag 8 april in theater Carré in Amsterdam.

Echt een aanrader voor een overweldigend avondje uit.

Gezien: Sunset Boulevard
Waar: Theater Carré in Amsterdam
Nog te zien tot: 8 april 2018
Meer informatie en tickets: www.carre.nl (let op, sommige voorstellingen zijn zonder boventitels, andere voorstellingen hebben wel boventitels.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.