Broadway musical West Side Story vanavond in première

No. 1 ‘Greatest Musical of All Time’ The Times

Vanavond gaat in het World Forum The Hague de Broadway musical klassieker West Side Story in première. Zestig jaar na de wereldpremière is de musical met de originele Broadway choreografie van danslegende Jerome Robbins en een groot live-orkest tot en met 30 december 2017 te zien in Den Haag en van 2 tot en met 7 januari 2018 in MartiniPlaza in Groningen.

West Side Story wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven. Vanaf de eerste noot tot de laatste adem is West Side Story een van de meest geliefde liefdesverhalen aller tijden. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de wereldpremière op 26 september 1957 in het Winter Garden Theater op Broadway. De filmversie werd in 1961 bekroond met 10 Oscars en is nog altijd een van de meest succesvolle musicalverfilmingen aller tijden.

Het romantische verhaal van Shakespeare’s Romeo en Julia wordt in West Side Story verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama’s van onze tijd.

West Side Story met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, zit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante oorspronkelijke Broadway choreografie van Jerome Robbins. De voorstelling wordt begeleid door een 22 koppig live-orkest, onder leiding van maestro Donald Chang. Hoofdrollen in deze internationale tournee versie, die eerder te zien was in onder andere Nieuw Zeeland, Japan en China, zijn er voor Kevin Hack (Tony), Natalie Ballenger (Maria) en Keely Beirne (Anita).

Tickets voor de voorstellingen in Den Haag en Groningen zijn verkrijgbaar via www.tec-entertainment.com

FOTO: Johan Persson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.