Broadway musical Anastasia naar AFAS Circustheater in Scheveningen

Broadway musical Anastasia naar AFAS Circustheater in Scheveningen

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Met Anastasia halen we opnieuw een groot theaterspektakel naar Nederland. Stage Entertainment heeft de show ontwikkeld op Broadway en de musical is daar een groot succes. We zijn trots dat we nu aan de Nederlandse versie van Anastasia gaan werken. Ik heb de voorstelling een aantal keer in New York gezien. Het magische verhaal en de iconische muziek, zoals het wereldberoemde ‘Journey To The Past’, laten je niet meer los. De animatiefilm uit 1997 was uitermate populair en de liefhebbers hiervan kunnen niet wachten tot de musical ‘thuis’ in Nederland is. De voorbereidingen voor de Nederlandse versie zijn begonnen, maar een premièredatum is nog niet bekend. De audities starten volgende maand.”
 
Het verhaal van Anastasia
De romantische en spectaculaire Broadway hitmusical, geïnspireerd op de beroemde animatiefilm uit 1997, vertelt het mysterieuze levensverhaal van de laatste Russische Tsarendochter Anya. Anya, een wees, gaat als moedige, jonge vrouw op zoek naar haar familiegeschiedenis. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet officier Gleb vlucht Anya naar Parijs en wordt ze verliefd op Dimitri. Terwijl iedereen om haar heen een dubbele agenda blijkt te hebben telt nog maar één ding: is Anya echt de illustere Anastasia Romanov of niet?
 
Anastasia wereldwijd
Anastasia beleefde op 24 april 2017 de wereldpremière op Broadway in New York, waar de show nog steeds te zien is. Naast Broadway gaat Anastasia aankomend najaar ook op tournee door de Verenigde Staten en in première in zowel Madrid als Stuttgart. De musical kreeg lovende kritieken van onder andere The New York Times en The Huffington Post. Het script van de originele Broadway productie is geschreven door Terrence McNally en de voorstelling wordt geregisseerd door Darko Tresnjak, die in 2017 de Tony Award voor Best Director of a Musical met de productie A Gentleman’s Guide to Love and Murder won. Lynn Ahrens en Stephen Flaherty, die een Tony Award ontvingen voor het schrijven van de Broadway klassieker Ragtime, zijn verantwoordelijk voor de muziek en de liedteksten. 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.