Broadway hitmusical West Side Story terug naar Nederland

Broadway hitmusical West Side Story terug naar Nederland

No. 1 ‘Greatest Musical of All Time’ The Times

TEC Entertainment brengt, na het succesvolle Jesus Christ Superstar, de klassieke Broadway musical West Side Story terug naar Nederland. Zestig jaar na de wereldpremière keert de musical, met de originele Broadway choreografie van danslegende Jerome Robbins en een groot live-orkest, in December 2017 en Januari 2018 voor slechts vier weken terug naar Den Haag en Groningen.

West Side Story wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven. Vanaf de eerste noot tot de laatste adem is West Side Story een van de meest geliefde liefdesverhalen aller tijden. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden. De filmversie werd bekroond met 10 Oscars en is nog altijd een van de meest succesvolle musicalverfilmingen aller tijden.

Het romantische verhaal van Shakespeare’s Romeo en Julia wordt in West Side Story verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama’s van onze tijd.

West Side Story met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, zit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante oorspronkelijke Broadway choreografie van Jerome Robbins. De voorstelling wordt begeleid door een 18 koppig live-orkest.

De spectaculaire wereldtournee van West Side Story is te zien:

12 t/m 30 december 2017 World Forum Theater, Den Haag

2 t/m 7 januari 2018 MartiniPlaza, Groningen

Tickets zijn vanaf 8 december 2017 verkrijgbaar via EVENTIM 0900-1353 (€ 0,45 per minuut) of via www.eventim.nl. Meer informatie: www.tec-entertainment.com

Foto: Nilz Boehme

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.