“Broadway aan de Amstel” wordt terugkerende formule Carré

“Broadway aan de Amstel” wordt terugkerende formule Carré

Koninklijk Theater Carré maakte vandaag  bekend dat het in de toekomst ieder jaar een Broadwayproductie naar Nederland brengt, onder de noemer ‘Broadway aan de Amstel’. Ter ere daarvan plaatste directeur Madeleine van der Zwaan vandaag in aanwezigheid van burgemeester Eberhard van der Laan, het straatnaambord ‘Broadway’ voor het theater. Carré begint de nieuwe traditie dit jaar met de musical PIPPIN (Europese première 10 maart). De producties zijn steeds te zien in de originele vorm, met Amerikaanse cast en in het Engels.

Algemeen directeur Madeleine van der Zwaan: “Carré staat bekend om haar brede programmering. We streven ernaar artiesten en voorstellingen naar de Amstel te halen die het beste van het genre vertegenwoordigen. Daarom hebben wij besloten de komende jaren de meest toonaangevende producties van Broadway in Carré presenteren, zoals nu PIPPIN. Voor de beste musicals hoef je niet meer naar New York toe, want Broadway ligt nu aan de Amstel. Een nieuwe traditie!”

Burgemeester van Amsterdam Eberhard Van der Laan: “Nederlanders hebben ooit Nieuw Amsterdam, het latere New York gesticht. Fantastisch dat we nu een bruisend stukje van die stad terughalen naar Amsterdam.”

Recordjaar Carré
In 2015 bezochten 400.000 mensen Koninklijk Theater Carré. De gemiddelde bezetting van Carré was over het hele jaar ruim 86%, de hoogste bezetting sinds de heropening na de verbouwing in 2004.

Broadways hitmusical PIPPIN
De musical PIPPIN, in Broadway geroemd om zijn acrobatiek, theatermagie, choreografie van Bob Fosse en muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz, is de kick-off van het terugkerende theaterconcept ‘Broadway aan de Amstel’. De Tony Awards winnende musical vertelt het coming-of-age verhaal van de jonge Pippin. Hij is op zoek is naar zichzelf en weet nog niet precies hoe hij zijn leven wil gaan leiden. Zeker is wel dat het bijzonder moet zijn. PIPPIN is een visueel sprookje dat vol zit met knipogen naar onze moderne levens en de manier waarop we daar tegenwoordig invulling aan geven. De voorstelling is vijf weken lang exclusief  te zien in Carré. Welke voorstelling de opvolger van PIPPIN wordt, hoopt het theater nog voor de zomer bekend te maken.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.carre.nl/pippin of 0900-2525255 (€0,45 p/m).

Fotocredits: Boy Hazes

Share