Britse topactrice Jenna Lee-James wordt Grisabella in CATS

De veelzijdige actrice en zangeres Jenna Lee-James gaat in de Engelstalige versie van de succesmusical CATS de rol van Grisabella vertolken. De voorstelling, die op 20 december in het RAI Theater in Amsterdam zijn Europese premiere beleeft, krijgt met Jenna Lee-James een hoofdrolspeelster van internationale allure.

Jenna is een van de meest ervaren musicalactrices van Engeland. Ze speelde onder meer hoofdrollen in musicals als Mamma Mia!, Street of Dreams, ze was Dorothy in The Wizard of Oz en was te zien in Peter Pan, Boogie Nights en 20th Century Boy. Ook is Jenna de enige zangeres ter wereld die alle drie de vrouwelijke hoofdrollen in de musical We Will Rock You heeft vertolkt. Sinds haar tiende jaar staat ze op het podium en speelde toen al in Annie. Ook was ze als leadzangeres te horen in Money, Money, Money, the Real ABBA Story. Haar veelzijdigheid viel ook de mannen van Take That op. De Britse band vroeg Jenna als achtergrondzangeres bij hun concert in de Londense O2 ArenA.

Ik vind het echt een hele grote eer om de rol van Grisabella te mogen spelen,’ zegt Jenna Lee-James. ‘Iedere musicalster wil in deze musical staan, omdat er bijna geen grotere uitdaging mogelijk is. Het vergt alles van je. En dat de voorstellingen in Nederland zijn, vind ik fantastisch. Als solist bij The New London Choral hebben we veel in Nederland opgetreden en ik heb het hier altijd erg naar mijn zin.’

Momenteel repeteert Jenna met de andere castleden in Londen. Slechts drie weken staat de musical, die op het Londense West End zoveel furore beleefde, rond Kerst en Oud & Nieuw in het Amsterdamse Rai Theater. Daarna is de musical nog te zien in Rotterdam, Breda en Groningen. Het is ruim dertig jaar geleden dat Cats in première in Amsterdam ging met onder meer Ruth Jacott in de rol van Grisabella.

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grisabella kiest om herboren te worden.

De voorstelling is Engelstalig is en wordt voorzien van Nederlandse boventiteling.

Voor meer informatie en kaartverkoop

http://catsdemusical.nl

FOTO: ©Frank van Paridon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.