Brigitte Heitzer is “weer helemaal” Evita.

Recensie en foto’s: Sabine Vercouteren

Afgelopen maandagavond ging in Koninklijk theater Carré de musical Evita in première.

Evita vertelt het verhaal van de tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte die van tweederangs actrice het tot first lady van Argentinië weet te brengen. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot haar uiterste ging en door het noodlot jong stierf.

Strakgespannen, doeltreffend en swingend worden de nummers door Che (Rene van Kooten) in het stoere achtergronddecor in elkaar gezongen. Rene van Kooten speelt zijn rol met een stuk humor. Maar zonder Rene is het stuk moeilijk te volgend voor de mensen die niet weten hoe het verhaal van Eva Perron precies gaat.

Brigitte Heitzer komt na tien jaar terug in haar mooie rol als Evita. De momenten van haar leven zet ze goed weg. Door dat ze in twee uur tijd haar hele leven neer moet zetten, gaat het soms te kosten van het spel. Het welbekende nummer “Don’t Cry for me Argentina’ is dan ook wel het hoogtepunt van de avond!

De choreografie van de voorstelling is zeer goed. De muziek neemt je mee in de Argentijnse stemming. Het decor is subtiel en maakt samen met de grauwe lichteffect een goed combinatie.

Meer informatie: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/evita-de-musical

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.